2024-03-19

1 thought on “Огласяват досиетата на кредитните милионери

  1. Александър Каракачанов, който като депутат от 38-ото НС прокара закон за кредитните милионери, заяви сега, че 1,6 млрд. долара са били раздадени, за да бъдат създадени кредитните милионери.
    Както е известно, през изминалата седмица парламентът прие поправките на в Закона за досиетата, която позволява да бъдат оповестени имената на кредитните милионери, агенти на ДС.

    “1,6 млрд. долара бяха раздадени. Схемата бе ясна. Даваш на банкера 10% от кредита, ако искаш да го получиш. Като цяло темата за ДС кредитните милионери е целенасочена, а целта е да така да бъде отклонено вниманието от по-важни неща, коментира Каракачанов.

    – Като цяло Иван Костов, който ръководеше правителството по това време, когато внесох закона за кредитните милионери, не направи нищо тези пари да бъдат събрани. Общо физическите и юридическите лица, теглили кредити, са около 3000. Става въпрос за не повече от 10 000 души. От раздадените пари бяха върнати около 550-600 млн. лева. След като стана ясно, че управлението няма намерение да събира тези пари, процесът спря.

    Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *