Home » Избрано

Джонатан Тейлър от с. Крушево пише песни за България

2012.04.17 Няма коментари
Spread the love

По думите на този англичанин страната ни е най-красивото място на света

 

Джонатан Тейлър

 

 

 

 

 

Защо един чужденец пише песни за България? Той е агличанин и е влюбен в страната ни. Пее за България, за българските млади хора и ги призовава да обиколят света, но да се завърнат в родината.

„Ето ни – вече сме в Европейския съюз, живеем в демокрация, свободни сме. Идете и вижте света, насладете му се, той е красив, но не забрявайте да се върнете и да съградите велика нация. Тази песен беше вдъхновена от срещата ми с толкова много млади българи, които мечтаят единствено да напуснат България, да си намерят работа в чужбина и да станат богати. Но аз им казвам – върнете се! Вземете си парите и ги върнете в България. Бългрия е най-красивото място на света”, смята Джонатан Тейлър, който купува къща в с. Крушево заедно с приятелката си през 2006 година. Като повечето къщи на село, тя била заключена от близо 30 години.

Мисля, че е през 1940-а е построена къщата, чисто нова е. Нищо не изхърлихме. Дори и партизанските ордени. Всичко е много старо и част от историята”, добавя Джонатан.

Къщата е принадлежала на семейство активни борци и е била скривалище на партизани. Англичанинът смята, че незаслужено партизаните са част от историята, с която повечето българи не се гордеят. Дори е посветил песен на партизани, разтреляни в Крушево.

Джонатан призовава българите да се върнат в България, но самият той е емигрирал, защото се е влюбил в България. Заплатата, която заработва тук, не е висока.

„Не мога да кажа със сигурност, че няма да се върна в Англия, защото, когато остарея може би ще имам нужда от здравни грижи, но за сега нямам такива намерения. Великобритания е много различна – 59 милиона сме се наблъскали на малък остров, а всичко, което искам да правя, е да живея свободно, на село. За мен България е мечта, която никога не бих могъл да осъществя в Англия”, споделя още Джонатан Тейлър.

Тейлър е посветил една от песните си и на столицата на страната, София. В тази песен София е град на любовта, любов, която среща един чужденец, идвайки в нея.

Видеорепортаж за Джонатан Тейлър, неговата къща в България, неговият начин на мислене и неговите песни може да се види тук.

 

Източник:  btvnews.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.