Home » Избрано

Симеон Дянков пълни фискалния резерв като обезкървява държавните предприятия

2012.03.14 Няма коментари
Spread the love

В държавата няма пари. Резервът играе на и под санитарния минимум – приходите са слаби. С Постановления се изземват резерви от държавните предприятия, изземват се неразпределените им печалби за предходни години. Така „върви” държавата от 2009, 2010, 2011 година, грабежът продължава и сега, тъй като министърът на финансите Дянков търси панически пари!

С последните искания на Дянков държавните предприятия ще бъдат съсипани, декапитализирани и ще тръгнат към фалит. А при фалит ще започне освобождаване на работна ръка, безработицата ще скочи още повече, предприятията, които имат кредити, няма да могат да ги плащат…

Да не забравяме, че дълго време Дянков не плащаше на държавните фирми дължимото в милиони от държавата за вече положен труд, и така сложи началото на сриването на икономиката. Много фирми фалираха, паднаха приходите за хазната от приходи с около 2 милиарда.

За това почти не се знае и говори, само имаше питане и дебат в парламента, по време на което Дянков за пореден път се подигра с депутатите и не даде смислен отговор какви ги върши!

Най вече това, което върши Дянков не е анти – а прокризисна мярка!

Много от неразпределената печалба на различни предприятия е по банкови сметки и с приетото Постановление 367 ще трябва да внесат тези свои капитали в бюджета!

Има предприятия, които през отминалите периоди са извършили инвестиции, направили са ремонти, закупили са оборудване – и как тези предприятия ще внесат исканото от министър Дянков в бюджета, за да намалят бюджетния дефицит?

За какви пари иде реч според Дянков?

В  годините 2009-та от юли до декември, и 2010-та и 2011-та – внесените отчисления от печалби и дивиденти на дружества с държавно мажоритарно участие, според казаното от министър Дянков на трибуната са: за 2009 г. – 344 млн. лв., за 2010 г. – 112 млн. лв., и за 2011 г. – 174 млн. лв.

Според депутата Димчо Михайлевски Ръководството на „Въздушно движение” /РВД/ е внесло за тези три години над 200 млн. лв. допълнителен дивидент в държавата, извън корпоративния данък, а Българският енергиен холдинг е внесъл над 182 млн. лв..

 

Люба Манолова,

Lubamanolova.info

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.