Home » Избрано

Косово търси помощ от Запада срещу Сърбия

2012.03.17 Няма коментари
Spread the love

Президентката на Косово Атифете Яхяга призова най-влиятелните западни държави да възпрепятстват провеждането в сръбските райони на Косово на местни избори по сръбските закони.

Съобщение на сайта гласи, че Яхяга е изпратила писмо до председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой, върховния представител на ЕС по външната политики и сигурността Катрин Аштън, а също до представители на САЩ, Великобритания, Германия, Франция и Италия, които признаха независимостта на Косово, с призив да окажат натиск върху Сърбия и да не бъде допуснато провеждането на избори в населените със сърби райони на Косово. На 6 май в Сърбия ще се проведат парламентарни избори.

Яхяга изразяла дълбока си разтревоженост от решението на Сърбия, което според президентката, “нарушава суверенитета и териториалната цялост на Косово и води до сериозна дестабилизация“. “Опитът на Република Сърбия да организира избори в Косово нарушава международните норми и европейските принципи“, пише Яхяга. /РИА “Новости Прищина / Косово

Източник: БГНЕС

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.