Home » Избрано

И китайските селяни ни задминали по заплати

2012.03.08 Няма коментари
Spread the love

България е страната с най-ниски възнаграждения в Европа, а минималната заплата у нас е по-ниска, отколкото в селските райони на Китай. Това шокиращо сравнение хвърли публично Робърт Кайло, старши икономически консултант на Международната организация на труда на международен дебат за доходите в София.

Социалният ви министър е бивш синдикалист, той милее за повишение на заплатите, но това не трябва да остава само на хартия“, каза той.

Не може да се оцелява с 96 евро минимално възнаграждение – това са 3,96 евро на ден“, отсече и Шарън Бъроу, генерален секретар на Международната конфедерация на профсъюзите.

Изчислението й е направено преди няколко месеца, когато най-ниското възнаграждение у нас бе 240 лв. след приспадане на данъците и осигуровките. “Въпреки че властта отчита повишение, изоставате с 50% от страна като Полша“, каза тя.

Бъроу прогнозира увеличение на българите без препитание до 19% до края на годината – около 12% безработни и 7% трайно обезкуражени.

В следващите няколко години България щяла да се нуждае от 700 000 нови работни места, отделно се налагали специални мерки за младите, които тепърва щели да излизат на трудовия пазар.

 

Източник:  БЛИЦ

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.