Home » Избрано

Газпром сваля с 11 % цената на газа за България, плащаме си всичко за „Белене“

2012.03.30 Няма коментари
Spread the love

Газпром смъква цената на газа за България с около 11 процента, а Бългрария се задължава да заплати всичко, което е произведено до момента от руска страна за АЕЦ „Белене“.

Това са резултатите от приключилите в Москва срещи на министъра на икономиката Делян Добрев с шефа на Газпром Алексей Милер, заместник-председателя на правителството Игор Сечин и с министъра на енергетиката Сергей Шматко.

В рамките на април работните групи ще уточнят точно за каква стойност става дума за задълженията ни за „Белене“.

Русия освен това ще се включи в работата по трансформирането на проекта „Белене“ от два в един ядрени блока, който ще бъде монтиран в АЕЦ „Козлодуй“. По време на разговорите не е станало дума за някакви компенсации, които България ще дължи, съобщава БНР.

Намалението за газа е от първи април и важи за следващите 9 месеца, като 11 процента по-евтин газ означава около 534 долара за 1000 кум.м., което пак е твърде много, сравнено с посочваната от премиера Борисов цена за Германия, която е 300 долара.

 

Източник:  News.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.