Home » Избрано

Антибългаризмът се усеща все повече в Македония

2012.03.20 Няма коментари
Spread the love

Проекторезолюцията на Европейския парламент за Македония и влиянието, което антибългаризмът ще окаже върху пътя на страната към Европейския съюз, беше тема наскоро в предаването на ТВ7 “Факторът Кошруков“.  Събеседници в предаването са евродепутатът Андрей Ковачев, социологът Венелин Стойчев и кореспондентът на ВМРО в Щип –  Петър Колев.

Сръбските служби, които държат медиите и голяма част от капитала в Македония, създават тази антибългарска истерия, смята Колев. Според него антибългаризмът се усеща все повече в Македония, защото той е в основата на съществуването на това правителство и затова е крайно време българските политици да вземат по-ясни мерки към това.

Отношението на обикновените хора към България е доста променено през последните 20 години, добавя той. Все повече хора учат и живеят в България, а младите македонци все по-трудно вярват в антибългарската агитация. Хората над 40 г. са тези, които повече държат на македонизма, както и онази част от населението, което е неграмотно и необразовано. Колев казва още, че според него има разминаване в момента на това, която правят българските евродепутати и българското правителство по отношение на Р. Македония. Евродепутатите са активни, а правителството – пасивно.


http://youtu.be/kGsA_4p4jgI

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.