2024-04-18

6 thoughts on “Плевнелиев да се поклони пред жертвите на комунизма

  1. Здравейте,
    Пиша тук, защото няма друга публикувана връзка, чрез която да се изрази подкрепа за инициативата ви.
    Син съм на бивш царски офицер, активист от/през първите дни на демокрацията и страдащ баща на деца отнети по донос от френската държава вече 4-та година. Но личната ми драма не ме прави по-малко съпричастен към тегобите на родината ми, на която изцяло принадлежа духом. Приветствам благородното ви начинание и желая да присъединя и моя глас към него, с надеждата наистина да се осъществи едно ново начало хвърлящо мост през паметта ни за миналото отстоявало изконните ни ценности и бъдещето, като заслужаващо да се назове негов наследник.

  2. Това добре.

    Нищо чудно и да го направи.

    Само че „извинение обувки не лъска“.

    Къде е ОТГОВОРНОСТТА?

    ОТГОВОРНОСТТА на онези, които осъществиха (и продължават да осъществяват – частично с други методи и средства) този геноцид над българския народ?

    Закон, в който санкцията е забравена (липсва предумишлено) не струва дори хартията и мастилото за обнародването му. Той е сътворен, за да заблуждава лековерните, че има „такъв“ – макар че всъщност е „онакъв“.

    Налице е опасност подобна роля да изиграе и предполагаемото „свеждане на глава“ – пореден ход за „отбиване на номера“ по социалистически маниер.

    Ако не последва – най-после – търсене на ОТГОВОРНОСТ за престъпленията, значи сме изправени точно пред този казус: поредното хвърляне на прах в очите на тълпата.

    Американският сенатор Phil Gramm разкрива много точно основните причини за (досегашния) успех на американския модел:

    „The truth is, Americans are pretty ordinary people. What is unique about America is an understanding of freedom and limited government that lets ordinary people achieve extraordinary things…

    It’s about freedom and it’s about the kind of character that only freedom creates…

    But as I used to say…

    But what made Americans who we are is a historically unprecedented level of freedom and RESPONSIBILITY.“

    (Reaganomics and the American Character.-IMPRIMIS, November 2011, Vol.40, No.11, p.3).

    Досегашното парламентарно и извънпарламентарно (в изпълнителната и съдебната власт)поведение на ГЕРБ (чиято еманация е и президентът Росен Плевнелиев) сочи на заобикаляне душещипателната проблематика за ОТГОВОРНОСТТА.

    Две са основните предположения за „проекта Бойко Борисов“ и „проекта ГЕРБ“:

    Или те са продукт на комунистически номенклатурен заговор – а лъкатушното им поведение в ключови моменти накланя везните в тази негативна посока;

    Или са изчаквали да поемат „цялата власт“ в ръцете си и, бидейки „с развързани ръце“, най-после да въздадат „всекиму своето“ – т.е. да поставят и да решат въпроса с ОТГОВОРНОСТТА за престъпленията на комунизма и техния посткомунистически „Преход“.

    Вече имат цялата власт.

    Да видим коя алтернатива ще прегърнат.

  3. И аз подкрепям, подписвам тази Декларация на справедливостта!!!

  4. Силно се съмнявам, че новия ни президент, че се поклони някому по-ниско отколкото на Боко. Може ли този списък да се подпише и от други граждани до 1 февруари?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *