2024-06-13

1 thought on “Н. Колев-Босия: Маджо купи за 6 милиона пост в правителството на Симеон!

  1. Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок за 6 години и половина са получили над 2 млн. лв. печалба от сеч на горите в Рила. Това се разбра от експерти в Софийски окръжен съд, който разгледа едно от делата за т.нар. „царски“ имоти. По него държавата (чрез земеделското министерство), представлявана от Адвокатска къща „Савова & с-ие” претендира за върнатите на Симеон и сестра му близо 16 000 дка с дървета, оценени на около 5 млн. лв.
    Вещите лица представиха скици за добивите на дървесина, с които адвокатите не бяха запознати и делото беше отложено за 27 март. Получи се напрежение в залата, заради словесните престрелки между двете страни, на няколко пъти се наложи съдията да възстановява реда.
    За отбелязване е, че „Савова & с-ие” успяха да освободят държавата от такси за собственическите искове и да наложат вече възбрани върху имотите, сечта и извозването на дървесина от спорните гори. Така, докато съдът излезе с решение, царската фамилия няма да може да извършва каквато и да било стопанска дейност в горите край Самоков. Ответници по делото са наследниците на царете Борис и Фердинанд начело със Симеон и Мария-Луиза, но и три търговски дружества – „Хастингс”, „Бороспорт” и „Агротуризъм”, закупили от бившите монарси отделни земи. / в. Труд 2015-02-16 /

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *