Home » Избрано

Джевизов, извини се на децата!

2012.01.18 Няма коментари
Spread the love

Декларация на Националния клуб на слависта

 

Джевизов, извини се на децата!

Няколко дни, след като “Славия” стана първият български клуб, който прие Етичен кодекс за поведението на играчите в детско-юношеската си школа и на техните родители, станахме свидетели как един бивш футболист, когото някои наричат легенда, с лека ръка сее омраза точно в детския футбол.
Новият шеф на школата на ЦСКА Спас Джевизов, явно разпален да се кълне във вярност към „червената“ идея, без никакъв повод обижда подрастващите футболисти на “Славия”. Човекът, който уж е призван не само да ръководи създаването на млади играчи, но преди всичко да ги възпитава като добри хора, се изказва пренебрежително за “Славия” и “Левски”, чиито школи са за пример, като казва дословно: “Не приемам нищо освен победата, нито равен, нито загуба. Били сме ги ония със сините фланелки и пак ще ги бием. Чакайте, че им забравих името. Аз не познавам друг отбор и не споменавам друго име освен ЦСКА. Ще минем и ония с белите чаршафи. И на тях не се сещам името”.
Става дума за деца, г-н Джевизов! Не разбирате ли това? Не ви ли е ясно, че точно такива думи могат да заложат у малките футболисти всичко най-лошо, на което сме свидетели в противопоставянето на батковците им при мъжете? И тези думи са казани на представянето на Джевизов като нов ръководител в ЦСКА в Музея на славата на славния клуб! Значи той така ще работи с децата – като ги учи да мразят! Освен глупаво, това е и гадно!
Джевизов, когото като играч наричаха Дървото, може и да не помни имената на отборите, но ние помним как той стана голмайстор на сезона 1979/1980, как и колко гола вкара в предпоследния мач от първенството тогава. Помним и какъв уникален и емблематичен пропуск направи в двубоя срещу “Сент Етиен”. Нека не пуска този запис на питомците си, защото ще загуби съвсем авторитет пред тях. Какъвто всъщност той вече няма, след като насъсква детските отбори едни срещу други. А заканите му няма как да не нагнетят напрежение в детския футбол. Което точно “Славия” се опитва да свали и тушира с Етичния си кодекс. Прочетете го, г-н Джевизов. Има какво да научите от него. Тогава може и да си вземете думите назад.
Иначе на същата среща сте казал, че треньорите в школата на ЦСКА ще работят като магарета. Въпросът е техният ръководител да не мисли по същия начин.

18 януари 2012

 

Източник:  slaviasofia.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.