Home » Избрано

Едвин Сугарев: Страховете са за АЕЦ “Белене”

2011.12.11 Няма коментари
Spread the love

Известен български природозащитник заяви, че политици от БСП се страхуват, че отказът от петролопровода Бургас-Александруполис ще доведе до спиране на проекта АЕЦ “Белене”.

Едвин Сугарев каза за държавното радио БНР, че 35-те милиона долара такси от Бургас – Александруполис са малка трошичка, в сравнение с това, което ще получат Русия и Гърция.

Те ще получават големите печалби, отбеляза Едвин Сугарев. Според него с Бургас – Александруполис на България се подхвърля една трошица, а всички екологични рискове остават за нас.

От българския туризъм се печелят няколко милиарда и това е част от икономиката на България. А с този проект се поставя под риск това, каза Сугарев.

Този проект е на практика замразен от руската страна. Тя потърси алтернативни трасета. В случая става дума за жертва – да се жертва един милион, за да се запазят другите части на Големия шлем, смята той.

Страхът на приятелите на Първанов е отказът от този проект, да не повлече отказ от другите проекти – предимно Белене. Надявам се, че България ще бъде последователна и ще стигне до отказ от тези вредни проекти, заяви Сугарев.

Много пъти се е говорило, че Русия е склонна да се откаже от Бургас-Александруполис, но иска другите. Надявам се, да няма сделка за това, защото цената, която ще платим е много висока. Не мога да си представя и какъв нефтопровод ще се прави с Гърция, която е във финансов фалит, отбеляза Сугарев.

 

Източник:  Кafene.net

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.