Home » Авторски страници, Избрано

АБУЧ – съорганизатор на “Награди за успелите деца на България – 2011”

2011.12.22 Няма коментари
Spread the love

Фондация „Димитър Бербатов” за втори, пореден път, е отправила към Асоциацията на българските училища в чужбина предложение за съорганизаторство в номинациите за „Награди за успелите деца на България – 2011”.

 

Говорителят на АБУЧ, г-жа Снежина Мечева, се е обърнала по този повод към своите колеги със следното писмо:

 

Скъпи колеги,

Измина една ползотворна учебна година за всички ни. На прага сме на Новата 2012-та. Забравяме за трудностите (защото ни очакват може би нови), броим успехите (защото ги имаме), поглеждаме с надежда към утрешните дни, защото на това се крепи силата ни.

Нека в минутите на равносметка да се похвалим, че за втори път Фондация „Димитър Бербатов” отправи към Асоциацията на българските училища в чужбина предложение за съорганизаторство в една от най-престижните изяви за българчетата – участието в номинациите за „Успелите деца на България – 2011”. Искрено се надяваме, че оказаната ни чест ще стимулира децата в нашите училища, а и нас, преподавателите, настоятелите и всички, ангажирани в образованието по България в чужбина, да направим всичко възможно и дадем шанс на учениците ни да се включат тази година още по-активно в кампанията.

Миналата година присъствах на награждаването в Националния дворец на културата в София на тържеството за отличените деца, с участието на нашия изключителен спортист Димитър Бербатов. Нямате представа каква награда бе това за всички присъстващи. Децата са стимулирани до безкрайност, родителите са щастливи като на най-голям празник, учителите, треньорите, менторите са благодарни, че и те имат принос. Това е надежда за всички. Нека и ние, свързаните с българските училища в чужбина, бъдем част от тази надежда, част от тази сила, част от тази гордост.

Напомням, че наред с всякакви други отличия, децата, спечелили първа, втора или трета награда в конкурсите на ДАБЧ, също трябва да бъдат номинирани. През изминалата година имаше много такива наградени от почти всички училища по света – нека им дадем възможност да се включат в най-престижната книга, която се издава всяка година с гордото заглавие „Успелите деца на България – 2011”!

 

Пожелавам успех на всички и весел отдих по празниците,

Снежина Мечева,

говорител на АБУЧ

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.