Home » Авторски страници, Избрано

Четвърто издание на „Награди за успелите деца на България”

2011.12.22 Няма коментари
Spread the love

Фондация „Димитър Бербатов” обявява началото на четвъртото издание на годишните

„Награди за успелите деца на България”

 

Успелите деца на България вече могат да бъдат номинирани

на уебсайта на проекта

 

София, 22декември 2011 г.  – В навечерието на Коледа, на 23 декември, Фондация „Димитър Бербатов” стартира своя проект “Награди за успелите деца на България” – 2011. За четвърта поредна година фондацията на един от най-успелите българи започва събирането на номинации на деца, постигнали успехи през 2011 г. в областта на изкуствата, науката и спорта.

Периодът на номиниране е отворен от 23 декември 2011 г. до 12 февруари 2012 г. Родители, близки, учители, съученици, съседи, както и самите ученици, могат да номинират изявилите се деца на уеб сайта на проекта (http://dberbatov.org/projects/nagradi/). Номинирането се извършва при спазване на детайлно обявени изисквания.

Номинираният трябва да е ученик от I до XII клас с отличени постижения през 2011 г. в областта на изкуствата, науката или спорта, от участие във форуми (конкурси, олимпиади, концерти или други състезания) в България или по света.

Участие в проекта “Награди за успелите деца на България” и тази година могат да вземат и децата от българските училища зад граница, които се класират отделно и ще получават отделни награди. Специална награда се връчва на деца, които са заявили своята гражданска позиция в обществото с участие в различни социално значими кампании.

Целта на фондацията е да помага на подрастващите да изградят нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия. Наградите са доказано успешно средство да се оценят постижения и да се поощри по-нататъшното развитие на победителите.

Всяко поредно издание на единствените годишни награди за деца в ученическа възраст, които се организират от Фондация “Димитър Бербатов”, предизвикват все по-голям интерес. За успехи през 2010 г. бяха направени  около 4 000 номинации, а от тях 658 бяха одобрени по критериите на проекта.

 

Димитър Бербатов е идол на подрастващите, защото е човек, постигнал детската си мечта с талант и труд. Това дава възможност да се влияе на децата да насочват енергията си в градивна посока, което да допринесе за тяхното по-добро бъдеще.

„Прекрасните български деца заслужават своите годишни награди и за мен е привилегия и радост да ги връчвам. Благодаря на родителите и на близките, които ни запознават с техните успехи, като ги номинират. Ще разчитаме на вас и тази година!” – призова учредителят на наградите Димитър Бербатов. 

 

Проектът “Награди за успелите деца на България” – 2011, се осъществява със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката и  Асоциацията на българските училища в чужбина. Както и с официалното медийно партньорство на: БГ Радио, БТА, вестник „24 Часа”, вестник “АзБуки”, Дарик радио и www.darikradio.bg и www.sportal.bg. Подкрепата на телевизиите Nova Media Group (Nova TV, NovaSport, Diema, Diema Family), Fox Channels (Fox Life, Fox Crime, Nat Geo, AXN, Utilisima, City TV), TV 7, ТВ Европа, BBT, EBF, Bulgaria on Air.

Всяка година про боно за фондацията работят ПР агенция „Юнайтед Партнърс” и агенция e-marketing. 

Тази година за първи път проектът на най-популярния във Фейсбук българин, ще има и фен страница в социалната мрежа.

 

За Фондация “Димитър Бербатов“:

Фондация “Димитър Бербатов” е основана с Учредителен акт на дарение от 07.04.2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.

Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

 

За допълнителна информация:

United Partners Ltd.

Ива Григорова

Тел.: 02/832 33 44, 0888 700 633

E-mail: [email protected]

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.