Home » Избрано

Дилма Русеф пристига в България

2011.10.04 Няма коментари
Spread the love

Бразилската делегация начело с президента Дилма Русев ще пристигне в България тази вечер в 21:30 ч. Това е първо посещение на бразилски държавен глава в нашата страна от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Бразилия, чиято 50-годишнина се навършва през тази година.

По време на визитата в родината на баща си, Русев ще се срещне с президента, премиера и председателя на Народното събрание.

Президентите на България и Бразилия ще говорят пред участниците в българо-бразилски бизнес форум. В тяхно присъствие ще бъдат подписани двустранни документи в областта на икономиката и информационните технологии.

През втория ден от посещението президентите на България и Бразилия ще посетят Велико Търново и Габрово. Във Велико Търново държавните глави ще разгледат крепостта “Царевец”.

В Априловската гимназия в Габрово президентите на България и Бразилия ще се срещнат с обществеността на града. Първата дама на Бразилия ще се види с роднини на баща си Петър Русев.

Заедно с Русев у нас пристигат най-големите представители на бразилския бизнес – “Петробраз” – най-важната нефтена компания в Бразилия; “Вали” – една от най-големите фирми в минната индустрия; “Електробраз” – водеща в производството на ток, особено на хидроенергия; “Марко Поло” – производство на автобуси; “Ембраер” – самолетостроене. Президентите на България и Бразилия ще говорят пред участниците в българо-бразилски бизнес форум.

 

Източник:   в. “Сега”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.