2024-04-19

1 thought on “За АЕЦ „Козлодуй“ и АЕЦ „Белене“, стенограма от пленарно заседание от 2005 г.

  1. „…Парламентарната група на НДСВ, където наистина имаме блестящи енергетици, включително и ядрени. Радвам се, че те са подкрепени и от УМЕНИЯТА на Българската социалистическа партия, на Коалиция за България, и на Движението за права и свободи, които могат да вземат отношение по този въпрос, и да вървим заедно напред.“

    Чета и ми става тъжно.

    На целия свят му просветна, че тези три грации – БСП, НДСВ и ДПС – са деривати на никога несъществувалата юридически Българска комунистическа партия; напишете в GOOGLE „Няма такава партия!“ и ще се убедите.

    Но има хора – при това дипломирани юристи, дори преподаватели, дори видни парламентаристи, дори и министри – които упорито не могат да видят Истината.

    И отново си задавам въпроса:

    -Кой фактор е решаващ – вроденото или възпитаното?

    И за сетен път се убеждавам, че „каквото се е окучило, такова се е и научило“.

    Ти зидай, ако нямаш друга работа, колкото си щеш отвън; щом като то си няма отвътре, безполезни са твоите сизифовски трудове.

    Познавам Минчо Христов като свестен мъж – един от малцината българи, които с чест и достойнство носеха тежестите на парламентарната отговорност.

    Кунева и Касабова също ги знам – бяха мои студентки във втори курс на единствения едно време Юридически факултет (Касабова беше и председател на кръжока ми).

    Не си спомням да съм ги учил на непочтени номера. Напротив. Но…

    Те вероятно не си спомнят, но и в аудиториите на Северното крило на Софийския университет съм споменавал за съотношението „вродено/възпитано“.

    Можем да го определим като кожата на солидна войнишка обувка (викаха им „кубинки“):

    самата кожа – дебела, яка, дълготрайна – е ВРОДЕНОТО;

    лустрото върху нея – тънко, микронно, ефимерно – е ВЪЗПИТАНОТО.

    А доброто семе НИКОГА не пониква върху камъни. . .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *