Home » Избрано

Спасителки на вота

2011.09.12 Няма коментари
Spread the love

Бумът на дами към “Дондуков” 2 явно не е движение на махалото в посока, обратна на мачовска България. Или на онези ранни години на демокрацията, когато покойната писателка Блага Димитрова влезе в президентството с Желю Желев след хиляди подигравки на тема “как ще козирува на войниците, ако нещо с главнокомандващия се случи”.

Не се случи, та да разберем, днес обаче става нещо меко казано странно – в двойките за президентската надпревара политиците ни си избират за втори човек дами с ясното съзнание, че ще блестят в отразената им светлина. Има ли смисъл да се пита кой е по-известен – бизнесменът Димитър Куцаров или вицето му джазлегендата Камелия Тодорова. Претендентът на РЗС Атанас Семов или ексшефът на радиото Поля Станчева? Да не говорим за водещата роля на Меглена Кунева и Мария Капон – лидерката на ЕНП още не си е казала вицето, а на мъжа, който играе с Кунева, така и почти никой не успя да запомни името.

Дори войводата Красимир Каракачанов тръгва в битка с дамата Даниела Симидчиева, която не само е с по-висок коефициент на интелигентност от него – както сам признава, но и е обявена за най-умната жена в света. Безспорно доста смелост се иска и за да наречеш юристката Маргарита Попова “втори човек” в двойката на ГЕРБ с претендент за “Дондуков” 2 Росен Плевнелиев. Сред имената, които спрягат сини и червени за вицета на своите кандидати, също присъстват ярки дами.

Променя ли се балканският манталитет на българина, и мисленето ни ли влиза в Евросъюза или дамите у нас са по-успяващи във всички области и кормчиите с панталони по право са готови да им отстъпят управлението на държавата. Едва ли. По-скоро ставаме свидетели на поредния политически предизборен трик – електоратът е разочарован на макс, вече не иска да пуска бюлетина срещу кебапче и не вярва на обещания за по-високи пенсии, тогава да му пуснем филма “Спасителки на вота”. Сериалите у нас се радват на небивал успех още от времето, когато Памела Андерсън събираше по бански мнозинството зрители пред екрана.

Очаква се листопадът от бюлетини да се увеличи през октомври.

 

Юлиана Ончева,

Dartsnews

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.