Home » Избрано

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ТОДОР ПЕТЕВ

2011.09.14 Няма коментари
Spread the love

Тодор Петев
е Регистриран участник в
ОТКРИТА СЕСИЯ НА БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКА АСОЦИАЦИЯ
Неделя, 2 октомври 2011
Зала за конференции на Primerica, 2700 S. River Rd., Des Plaines, IL 60018
Патрон на фестивала – Светлозар Момчилов
Мениджмънт – Петранка Стаматова

Тодор Петев е административен директор на Американския научен център – София от есента на 2010. Преди това е работил като асистент по история на изкуството в Принстънския университет в САЩ и лектор в Института по изкуства Прат и в университета Сийтън Хол. Тази есен той ще защити докторат върху особености на прехода от ръкописна миниатюра към печатна илюстрация в Западна Европа през втората половина на 15-ти век. Специализирал е в Лувенския католически университет в Белгия. Работил е като изследовател в отдела за европейска живопис в музея Метрополитен в Ню Йорк и в отдела за редки книги на университетската библиотека в Принстън. Участвал е в организирането на изложби – на холандски и фламандски майстори в Националната галерия за чуждестранно изкуство в София (2001), на графични творби от западни художници по Страстите Христови в Музея на изкуствата в Принстън (2002), на илюстрирани ръкописни книги от Средновековието и Ренесанса в колекцията на градската библиотека в Ню Йорк (2004) и на графичната изложба по повод 400 години от рождението на Рембранд в Галерия Академия на Националната художествена галерия в София (2006).
PV-TP

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.