Home » Авторски страници

Археологически и антропологически конкурси в България за 2012 година

2011.09.05 Няма коментари
Spread the love

Американският научен център в София и музеят „Фийлд” в Чикаго обявяват четири конкурса за финансиране в областта на археологията, антропологията и музейното развитие, които се осъществяват с подкрепата на Фондация Америка за България:

1. Програма за международно сътрудничество в областта на археологията и биоархеологията. (ICAB)

2. Програма за опазване на археологически обекти, консервация и музейно развитие (SPCME)

3. Постдокторска специализация на Фондация Америка за България в областта на археологията към музея „Фийлд” в Чикаго. (PF)

4. Програмата за международно сътрудничество в областта на антропологичните изследвания с висок риск (HRAR)

Местонахождение на формулярите: Формулярите могат да се намерят на уебсайтовете на Американския научен център в София: www.arcsofia.org и  на “Фийлд” музея в Чикаго: http://fieldmuseum.org/explore/archaeological-anthropological-grant-opportunities-bulgaria,  както и на уебсайта на Министерството на образованието, младежта и науката в България: http://www.minedu.government.bg/top_menu/science/competitions/11-12-01_arheoligia-konkursi.html. При поискване д-р Емил Нанков ([email protected]) и г-жа Диляна Иванова ([email protected]) също ще предоставят пакетите с документи за кандидатстване.

Запитвания: Въпроси относно изискванията и формулярите могат да бъдат изпратени на английски до [email protected] или [email protected]

Запитвания на български език моля отнесете към нас: г-жа Диляна Иванова – [email protected] и д-р Емил Нанков – [email protected].

Всички проекти от снимките са финансирани от Фондация Америка за България.
.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.