Home » Авторски страници

Масовият убиец Тодор Живков, когото ще честват в Правец

2011.09.05 8 коментара
Spread the love

Граждански организации против двуличието на правителството

Коалиция за честно управление,
Център Хана Аренд – София,
Асоциация на свободното слово „Анна Политковская”,
Движение „Граждани срещу ДС”,
Център за подкрепа на хора преживели изтезание –АСЕТ,
Асоциация „Горяни”

Честването на 100 годишнината на комунистическия диктатор Живков е повод да припомним убийствата, в които е участвал:

През септември 1944 г. Живков заедно с убийците Лев Главинчев и Мирчо Спасов организира в сградата на читалище „Славянска беседа” арести и изпращане на стотици хора на разстрел в мини Перник, където и до ден днешен стоят безпаметни масови гробове, които правителството не иска да разкрие, защото днешният ни министър-председател Бойко Борисов е почитател на масовия убиец Живков.

Когато Живков става първи секретар на комунистическата партия, в Ловеч по негова
инициатива е създаден най-бруталният комунистически концентрационен лагер, където младежи, арестувани на улицата, са убивани с тояги. Организатор е верният копой на Живков Мирчо Спасов. Жертвите са 151 човека.

Българското правителство ще чества в Правец чрез софийския си областен управител годишнината на палача Живков, но и до ден днешен това правителство не прави нищо за паметта на неговите жертви от лагера в Ловеч.

При управлението на Живков в Пазарджишкия затвор са убити в килиите им правозащитниците Володя Наков, Георги Заркин, Борис Арсов.

На 7-ми септември 1978 г. в по нареждане на Живков в Лондон е отровен писателят Георги Марков. ДС организира убийството в чест на рождения ден на диктатора.

Живков е инициатор на смяната на имената на българските турци, при протестите им срещу преименуването от Живковата милиция и от ДС са убити десетки хора, включително деца.

По границите на комунистическа България, прeвърната в затвор на 8 милиона души, по времето на Живков са убити десетки бегълци от социалистическия лагер. В страната са вербувани повече от 200 000 доносници.

Правителството на ГЕРБ уволнява агените на ДС – посланици, за да заблуждава западните демокрации, че е като тях. Честването на убиеца Живков в Правец показва истинското лице на това правителство.

Младите българи не трябва да хранят илюзии, че в страната ни има демокрация.

Защото съвременната демокрация не е само право на гласуване, а е също и зачитане на човешките права и изпълняване на международните договорености в това отношение, които включват наказване и заклеймяване на извършителите на масово потъпкване на човешките права, каквито са както нацистките ръководители, така и комунистическите, предвождани в България от Тодор Живков.

Докато правителствени служители като областния управител на област София Красимир Живков, покровителствани от министър-председателя Бойко Борисов, организират чествания на кървавия диктатор, на всички следва да е ясно, че в България няма демокрация и ако искаме да сме свободни, трябва тепърва да я създадем.

Б.Р. Още за годишнината – виж снимки и текст на английски (линк), както и специалната ни рубрика (линк).

8 коментара »

 • Lolita Nikolova said:

  Eurochicago, thank you for the information. As always, you are our American window to Bulgaria.
  Link to my article at examiner.com:
  Serious protests in Bulgaria at http://www.examiner.com/world-culture-in-national/serious-protests-bulgaria

  Lolita Nikolova, PhD
  [email protected]

 • svoboda said:

  При откриване на паметника на Тодор Живков като гости на Бойко Борисов по негова покана щели да присъстват представители на правителството на Германия, които да се поучат от Боковия опит, за да организират същите “мероприятия” по изграждането на паметник на Хитлер и чествания из цяла Германия на местата на концлагерите. Ще окажат гостоприемство на видните гербери, които имат очевидна заслуга за изграждането на паметника на правешкия диктатор и “всенародните” тържества. Няма ли снайперисти?

 • Tribute to Radoy said:

  Забравяте да прибавите към убийствата и свалените граждански самолети!

 • Rainbow said:

  за Чернобил и скритата истина – няма да му простя!
  как се скри и ядеше от специалните храни за ЦК.

 • elena_ole said:

  Само заради тайната за Чернобил трабва да се унищожава всеки нов изграден негов паметник. Старите негови символи да се пазят и никога да не се допуска подобен човек на власт. А то даже вече си го имаме.

 • Миа Драганова said:

  Момент, това …истина ли е? На този изверг…чествания и паметници…????? Ох, ББ, добре, че ме домързя тогава да ида да гласувам за теб…РЕЗИЛ

 • роро said:

  Тъп сайт-тъпи коментари!

 • Pesho said:

  Да не бъдем харесвани от хора като РОРО, които нямайки никакви аргументи се изказват по подобен начин, за нас е чест. Драги РОРО, четете си умните сайтове и умнейте все повече!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.