Home » Избрано

АМЕРИКАНСКИ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ

2011.09.19 Няма коментари
Spread the love

Тиери дьо Монбриал, основател и председател на Френския институт за международни отношения, гостува на Американския университет в България

20 септември 2011 г., 17:00 часа, аудитория „Андрей Делчев”в Академичен център „Балкански”, университетски комплекс „Скаптопара”

19 септември 2011 г., Благоевград. Тиери дьо Монбриал е един от най-признатите френски експерти по икономика и международни отношения в света; основател и председател на Френския институт за международни отношения. Г-н Монбриал пристига утре в Американския университет в България и ще изнесе лекция на тема „2011: Ръжда в мира”. Събитието ще се проведе утре от 17:00 ч. в аудитория „Андрей Делчев” в Академичен център „Балкански”, университетския комплекс „Скаптопара”, Благоевград. Осигурен е симултанен превод на български език.

Събитието се организира от АУБ, Балкански политически клуб и Българската академия на науките. То ще се проведе в рамките на серията лекции под патронажа на посланик Елена Поптодорова. Целта на тази серия лекции е да провокира дискусии на различни теми и съвременни проблеми, както и да представи известни в регионален и световен мащаб гост-лектори пред обществеността в Благоевград и АУБ. Серията от лекции е подпомогната от Американската комисия за съхранение на културните богатства в чужбина и е в чест на посланик Елена Поптодорова.

Тиери дьо Монбриал основава Френския институт за международни отношения през 1979 г., чийто председател е до днес. Член е на редакционния съвет на списание „Foreign Policy”. През 1974 г. започва работа като преподавател във Висшето училище по политехника, където създава Катедрата по икономика и остава неин ръководител до 1992 г. Той е първият директор в Центъра за анализи и прогнози към френското Министерство на външните работи от 1973 г. до 1979 г. През 1992 г. е избран за член на Академията за политически и хуманитарни науки, а през 2001 г. я председателства. Автор е на 20 книги, сред които „Политическа география”, „Спомени от настоящето”, „Действието и системата на света” и др. От декември 2006 г. Тиери дьо Монбриал е чуждестранен член на БАН. За своите постижения той е носител на държавни почести от страни, като Франция, Австрия, Белгия, Бразилия, Германия, Холандия, Полша и др.
АМЕРИКАНСКИ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ
е Регистриран участник в
ОТКРИТА СЕСИЯ НА БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКА АСОЦИАЦИЯ
Неделя, 2 октомври 2011
Зала за конференции на Primerica, 2700 S. River Rd., Des Plaines, IL 60018
Патрон на фестивала – Светлозар Момчилов
Мениджмънт – Петранка Стаматова

Официални гости
Симеон Стоилов – Генерален консул на Република България в Чикаго
Димитър Владимиров – Главен секретар на ДАБЧ
Иванка Славчева – Главен експерт в ДАБЧ и референт за българските общности в САЩ и Канада

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.