Home » Избрано

Американка завеща 800 000 долара на наше село

2011.09.08 Няма коментари
Spread the love

С нова дограма ще посрещне учениците си на 15 септември основно училище “Отец Паисий” в поповското село Водица. Ремонтът се извършва с част от 800 хил. долара, неочаквано завещани от американка в полза на селото.

В учебното заведение учат общо 90 деца от четири околни села: Водица, Цар Асен, Осиково и Ковачевец. Подмяната на дограмата е само първата инвестиция от дарението. Предстои закупуване на книги за библиотеката в читалището, дребни ремонти и постигане на голямата задача – създаване на заетост чрез социални предприятия.

Завещанието се изпълнява чрез КАФ Америка (CAF America) и българския им партньор Фондация “Помощ за благотворителността в България”, съобщи за БТА представителят на организацията Камелия Станчева.

Хелън Ашли е родена през 1916 и умира през 2009 година. Прекарва живота си в град Скотсдейл, щата Аризона. Последната й воля е собствеността й да бъде разпродадена и да бъде основан фонд на нейно име, а 75 процента от него да бъдат дарени за благополучието на село Водица и околностите.

Предполага се, че причината американката да избере именно поповското село е родствена връзка от края на 19 век.

 

Източник:  Actualno.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.