Home » Избрано

Затварят Статуята на свободата за реконструкция

2011.08.11 Няма коментари
Spread the love

Статуята на Свободата край Ню Йорк ще бъде затворена за реконструкция. Ремонтните работи се очаква да започнат през есента.

Гигантската статуя навършва 125 години на 29 октомври. Датата ще бъде отбелязана с пищни тържества, след което започва мащабна реконструкция.

За целта ще бъдат похарчени 27 милиона долара. Ремонтът ще продължи около година. Поне такива са първоначалните планове на местните власти.

Основната цел е да се реконструират стълбищата и да се подменят асансьорите на 93-метровата конструкция. Ремонт по фасадата на скулптурата няма да има.

Всяка година Статуята на свободата е посещавана от над три милиона туристи. Достъпът до нейния връх беше затворен допреди две години заради опасения от терористични атентати.

Сега желаещите да се полюбуват на Ню Йорк отвисоко ще трябва да чакат още година.

Източник: bTV web

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.