Home » Избрано

ПЕНСИОНЕР: ДЕЦАТА НА ТОДОР ЖИВКОВ МИ ОТКРАДНАХА 7 ДКА В “БОЯНА”

2011.08.11 Няма коментари
Spread the love

Жени Живкова си узакони къщата, след като стана депутатка, разкрива прецаканият столичанин

Мутри и политици са разграбили незаконно най-елитния столичен квартал “Бояна”.

Много от новите жители на разположеното в полите на Витоша софийско предградие са придобили имотите си по насилствен начин, дори и с убийства на истинските собственици. Това твърди пенсионерът Светлозар Толев. Навремето самият той е бил най-нагло ограбен от Тодор Живков.

“Близо 3 дка мой имот е, който ми е наследствен от родителите, е заграбен от Евгения Живкова и брат й Владимир. Вече водих няколко дела срещу тях. За съжаление стигнах до Кривата круша и те продължават да грабят и не ги е срам. Върху моя земя и с държавни пари баща им построи две къщи, които сега струват милиони. Цяла България знае за сградите на улица “Секвоя”, прочути са. Масрафът по строежите на Живкови бе поет от УБО. Царски си живеят те и сега – нямат нерви, болести и притеснения. Аз пък не мога да си вляза във владение, макар, че на една от съдебните инстанции ми бе върната част от земята”.

Това разказва пред столичен седмичник боянчанинът Светлозар Толев. Той предявява претенции в зората на демокрацията, когато разбира, че къщата на Евгения Живкова не е узаконена. Оказало се, че домът на Живкови е напълно незаконен и те дори не са плащали местни данъци на Столична община.

Гигантският парцел на улица “Секвоя” бил отнет в “името на народа” от Велика Толева и съпруга и Добрин през 1948 г. Роденият в Пловдив чиновник загубил близо 7 дка селскостопанска земя, които обработвали, за да хранят децата си. Пет години по – късно газки на УБО изсипали тонове бетон върху имота, а крехки войничета започнали да копаят на ръце основите на дома на Тодор Живков.

“Простил съм им, но си искам земята, която не ползват”, казва още Толев. /БЛИЦ/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.