Home » Избрано

В Скопие пак измислиха милиони “македонци”

2011.08.16 Няма коментари
Spread the love

От сметките на скопските пропагандисти излиза, че само в България и Гърция живеят доста повече “македонци” отколкото в самата Република Македония

750 хиляди македонци живеят в България, обяви Министерството на външните работи на Република Македония.

Други 700 хиляди живеели в Гърция, а общо над два милиона – в балканските страни.

С тази шокиращо манипулативна и чисто пропагандна информация Външното министерство в Скопие се ангажира като я публикува в специално каре на 3-та страница в днешното издание на вестник “Дневник”.

Вестникът дори се оплаква, че “представителите на македонското национално малцинство в съседните държави от преброяване на преброяване стават все по-малобройни”.

Под заглавие “Преброяването при съседите изяде македонците”, цялата страница е посветена на претенциите на властите в Скопие.

В Албания живеели 120 000 “македонци”, в Сърбия – 85 000, в Косово – 12 000, в Румъния – 15 000, а в Турция – 315 хиляди, пише вестник “Дневник”.
От тези сметки излиза, че само в България и Гърция живеят доста повече “македонци” отколкото в самата Република Македония, където според официалната статистика те са под милион и триста хиляди от двумилионното население на републиката.

25% от гражданите на републиката са албанци, останалите – роми, турци и други.

Докато тазгодишното преброяване в страната беше отложено поради невъзможност да се формират етнически смесените комисии и бе оправдано с предсрочните парламентарни избори, Скопие преброи цели милиони “македонци” извън пределите на младата държава.

Колко са македонците в самата Република Македония и каква е нейната етническа карта ще стане ясно след насроченото за перлиода 1-15 октомври преброяване на населението и домакинствата.

Преброяването бе отложено през април заради предсрочните парламентарни избори.

Държавната комисия по преброяването има трудната задача да определи състава на преброителните екипи, пишат днес вестници в Скопие. Законът предвижда двойката преброители, които ще влизат в домовете, да се състои от по един представител от двете най-застъпени етнически общности в конкретната община.

Именно по тази причина през пролетта албанците бойкотираха работата на комисията по преброяването, настоявайки в общините, в които има само албанско население, преброяването да се извършва от двама албанци.

Освен това албанците настояват преброяването да се осъществи под международен контрол.

Източник: Vesti.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.