Home » Избрано

Уорлик се разграничи от Пардю, приказвал наизуст

2011.08.18 Няма коментари
Spread the love

Американският посланик у нас Джеймс Уорлик се разграничи от предшественика си Джеймс Пардю, който обяви в интервю за “Труд”, че от 2002-ра в България няма никаква промяна на ситуацията, особено в областта на борбата с организираната престъпност.

Пардю беше първият американски посланик у нас, който предупреди в секретни грами до Държавния департамент за неефективната борба с бандитизма и за голямата корупция.

В интервюто си шест години след като напусна поста си в София, той определи сегашната ситуация в България като „голям политически театър”. „Лидерите ви вдигат много шум, правят се на бабаити по някакъв проблем, но реално не правят нищо – в един момент се обявяват за победители и минават на друга тема”, каза Пардю. Пред Дарик Уорлик заяви, че мнението на Пардю е в качеството му на частен гражданин.

„Нека сега само да кажа, че той е частен гражданин по настоящем и не представа възгледите на американското правителство”, коментира посланик Уорлик.

В разсекретена вчера грама с дата 15 септември 2005 г. друг американски посланик в София – Джон Байърли, нарича настоящия премиер Бойко Борисов „бабаит, облечен в „Армани”, който оглавявал непрекъснато рейтинговите класации благодарение на имиджа си на облечен в модната марка бабаит и близките си връзки с медиите”. Байърли добавя, че това се случвало въпреки неефективността на борбата с организираната престъпност.

Източник:  Фрог нюз

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.