2022-07-05

3 thoughts on “Според британския писател Ханиф Курейши бунтовете в Лондон ще обхванат цяла Европа

 1. Из http://kaka-cuuka.com/2907

  „Със система за социални помощи, далеч по-развита от САЩ и всъщност която и да е друга държава, британците са постигнали забележителен резултат – превръщането на цели общности от британския народ в безработни, татуирани, впиянчени зверове. Това разбира се, винаги е било ясно на мислещите хора: подобни мародерства и бандитизъм са резултат от “социалната” политика и “хуманното” отношение към престъпниците – а Великобритания е в крайните етапи на социалната държава, много по-социална дори от скандинавските страни.

  През 2008 г., 9-годишното британско момиче, Шанън Матюс, изчезна на път за вкъщи от училищна екскурзия. Медиите веднага подеха случая по издирването й – само за да открият, че Шанън е едно от… седемте деца, които майка й, Карън, е родила от пет различни мъже. Първият от тези донори на сперма обяснява: “Карън просто се хвърля от един мъж на друг, използва ги, за да има дете, прибира семейните и детски помощи и продължава по нататък.” Бедната малка Шанън, впоследствие бе намерена в дома на един от нейните много “чичовци”, чиято съпруга, между другото, е майка на шест деца от три различни бащи.

  Имигранти ли?

  Не – The Daily Mail успя да проследи гордото англо-саксонско потекло на това стабилно семейство стотици години назад. Нацистката военна машина не можа да пречупи британците, но модерната “държава на благоденствието” го прави без проблем.

  Една година по-рано, през 2007 г., друг продукт на социалната държава, Фиона Маккеън, взема седем от осемте си деца от пет различни бащи и заедно с гаджето си – наркоман си изкара шест месечна ваканция на индийския остров Гоа. Почивката беше платена – както всичко останало в живота й – с държавни социални помощи. Случаят стана известен, защото докато майката беше в Гоа, оставената й при един от бившите й мъже 15 годишна дъщеря Скарлет Кийлинг бе изнасилена и убита от него.

  Кога беше последния път, когато вие си позволихте шестмесечна ваканция, пък макар и не в чужбина? Чудно ви е как някой, който никога не е работил нищо и произхожда от семейство, в което никой никога не е работил нищо, може да си позволи шестмесечна почивка в чужбина, интернет, скъп мобилен телефон?

  Никак не е чудно даже.

  Великобритания има далеч по-голяма социална система от даже Франция – което е и една от причините подобни проблеми (бунтове, мародерство, престъпност) във Франция да създават най-вече мюсюлманските имигранти от африканските страни, а не френските граждани. Междувременно щедрата социална държава в Англия успява ефикасно да върне населението в 10 век към традициите на дивите планинци и викинги, от които то произхожда.

  Излишно е да казвам, Великобритания води Европа по процент на самотните майки и, като следствие, също води или или е в челните места в Европейския съюз по (на глава от населението) тежки престъпление, злоупотреба с алкохол и наркотици, затлъстяване и болести, предавани по полов път.“

 2. „Нужни са пари, които правителството на Камерън няма. Както ги няма и в Италия, Гърция и Испания.“

  Белким пък правитеството на Борисов ги има…

  „Затова мисля, че ние сме само в началото на период на висока социална нестабилност”, казва писателят.“

  Няма страшно.

  И този период ще го проспим.

  Колко му е, я!

 3. „Насилието във Великобритания продължи и през нощта срещу сряда, въпреки че столицата Лондон остана тиха. Размирици имаше в Манчестър, Ливърпул, Нотингам, Бирмингам и Салфорд, където хулигани плячкосваха магазини и чупиха коли и витрини, съобщават осведомителните агенции.

  Трима мъже са загинали в Бирмингам, блъснати от кола по време на безредиците. Според свидетели те са се опитали да предпазят квартала си от вандали, съобщи ББС. Вчера бе съобщено за първата жертва – двайсет и шест годишен мъж, прострелян в кола в Кройдън, предградие в южната част на Лондон, почина от раните си.

  Полицията в Манчестър обяви, че е преживяла най-тежките безредици от 30 години насам.“

  Из http://www.mediapool.bg/show/?storyid=183090&srcpos=5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *