2024-04-24

2 thoughts on “Пресофисът на М.Кунева с обръщение до българските медии зад граница

  1. „Едва ли личността и името на г-жа Меглена Кунева се нуждае от специално представяне за вас, нашите колеги по света. Тя е не само първият български еврокомисар, но и първият български гражданин носител на приза „Европеец на годината” и „Еврокомисар на годината”.”

    Г-жа Кунева беше, както е известно, и главен преговарящ за присъединяването на България към ЕС. По това време, заедно с г-н Соломон Паси, който беше външен министър при кабинета Сакскобурггости, беше много активна в борбата си за предсрочното затваряне на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”. (Предишното правителство, на Костов, беше договаряло ако не се лъжа като крайни дати 2008-2010 г., а крайната дата стана 2006-та.) На този фон звучи малко странно информацията, че г-жа Кунева става по-късно член на борда на директорите на френската банка „Париба”, която финансира строителството на румънската АЕЦ „Черна вода”. (Шестата по големина света, според някои анализатори, банка в света, „Париба”, бе посочена, впрочем, и като гарант при приватизацията на Електроразпределителните дружества в България от бившия министър на енергетиката, Милко Ковачев, който също е в управителния съвет на „Париба”.) Споменавам тези неща, защото съм срещала не едно и две мнения, че г-жа Меглена Кунева е кандидат на олигархията, транснационална, не само българска. Както и за това, че не звучи добре все пак наистина нейното членство в управата на банка, финансирала АЕЦ в съседна страна, при толкова активната й борба за предсрочното затваряне на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуц”. Ако иска, г-жа Кунева може да даде отговор или да направи коментар на споменатите по-горе неща.

  2. Молба към Редакцията на Еврочикаго.

    Моля, при възможност, към въпросите на българите зад граница да се включи и въпроса:
    От коя хаплогрупа (по бащина и майчина линия) е кандидата за Президен и Вицепрезидент.
    Препоръчително е компанията, която е направила изследването, да е http://www.FemilyTreeDNA.com или http://www.23andMe.com ($ 99), тъй като тези две компании поддържат голяма база данни за българите по света.
    За справка
    https://www.eurochicago.com/2011/07/sravnenie-na-balgarite-s-drugite-evropeyski-narodi/
    Благодаря Ви.
    Ник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *