2024-04-25

3 thoughts on “КОНТРОЛИРАНА МИЗЕРИЯ ДНЕС ИМА САМО В БЪЛГАРИЯ

  1. Този писател винаги е казвал истината,както и сега.Очаквам с нетърпение да купя новата му книга,за която съм сигурна,че също ще е супер.

  2. Не познавам автора, не знам миналото му, но написаното от него отразява точно и талантливо реалностите на територията България.

    Днешните наследници на Генчо Гинин (поевропейчен като Викентий Гински)- героят на Емануил п. Димитров от „Страната на розите“ – са не по-малко перверзни в ограбването на Отечеството.

    Все пак, подобно на съвременната медицина, г-н Димо Райков сочи симптомите, в които българското ежедневие ни е потопило, но не засяга нито темата за причините, нито тази за евентуалното лечение на болестта.

    Няколко са основните причини за днешното състояние на някогашното гордо Царство България.

    АТЕИЗМЪТ, убил още в зародиш вярата на българина не в този или онзи пореден спасител на нацията, а в наличието на висши и ненарушими критерии за нравственост, гарантирани с неминуеми санкции.

    ЛЪЖАТА, мултиплицирана вече 67 години, е зазидана в темелите на угасващата българска идентичност.

    ЛЪЖАТА, че ни очаква ни повече-ни по-малко едно СВЕТЛО БЪДЕЩЕ; също като моркова, вързан под носа на магарето, но все пак достатъчно далече, за да не го достигне никога, но да има стимула да обикаля в нескончаем кръг и да вади вода за чорбаджията.

    (Спомням си заглавието на книга, публикувана през седемдесетте години на миналия век – „ГОД 1980„; описаният в нея бъдещ соцстандарт на живот не е налице дори днес в най-развитите страни).

    КОНВЕРГЕНЦИЯТА на цените на стоките и услугите в съответствие с т.нар. „маастрихтски критерии„.

    В съответствие с поетите договорни задължения България трябва да увеличи цените на енергоносителите, както и тези на останалите стоки и услуги, до средното равнище за Европа.

    Преведено на разбираем ежедневен жаргон това означава, че преди да влезем в еврозоната, издръжката на живота ни ще поскъпне неколкократно.

    Както и би следвало да се очаква, евробюрократите въобще не ги е грижа, че доходите на българското население не просто остават ниски, но дори и намаляват в номинално изражение.

    Което не може да бъде избегнато, защото ключовите позиции (както стана модерно да се казва – „на входа и на изхода„) във всички области са заети от непотичната стара комунистическа номенклатура, от нейните най-калпави, но и най-безжалостни представители.

    Тези плутократи, както цял свят се увери с очите си, не са способни да сътворят нови ценности; единствената им грижа е да ограбват де що може от националното богатство, да тънат в безсмислен кичозен разкош и да демонстрират безпардонната си парвенющина на „елит„.

    Но точно тях Западът припозна като свои „демократични партньори„, отхвърляйки тихомълком автентичните радетели за несоциалистическа България.

    Защо ли?

    Ами защото „демократичният Запад“ изглежда иска да изпита на собствен гръб прелестите на социализЪма;

    България в такъв случай се оказва пробна площадка за мащабен социологически експеримент, който ще покаже до каква степен едно население може да издържи, преди да го сполети неизбежния екзитус…

    Страшно е…

    При толкова напреднало заболяване май няма да остане алтернатива на крайната мярка –

    ХИРУРГИЧЕСКА НАМЕСА!

  3. ЗАЩО ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ, А И ГРАЖДАНИ МЪЛЧАТ????????
    ––––-

    Защото политиците Нямат зор а граждани няма – има говеда,рая,овце,гои……..

    БГ може би е единствената страна в света , в която първият закон на диалектиката звучи така:

    „Единството на противоположностите – източник на …българско развитие“

    овчи хора – овчи идеали -да прощава Щастливеца за редакцията , той го е казал по-обтекаемо преди 100 год………не знам как би звучало през 3011 год

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *