Home » Избрано

Съобщение от Генералното консулство в Чикаго за изборите

2011.08.24 Няма коментари
Spread the love

Генералното консулство в Чикаго съобщава:
Във връзка с разпоредбите на чл. 195(3) от Изборния кодекс българските граждани, които са подали заявления за изготвяне на нови лични документи и към момента на изборите не разполагат с валидни такива, могат да получат от Генералното консулство Удостоверения, с които да гласуват за президент и вицепрезидент на Република България.

ИЗБОРИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ 2011
На 23 октомври 2011 г. (неделя) ще се проведат избори за президент и вицепрезидент на Република България, както и за общински съветници и кметове. Българските граждани в чужбина имат възможност да участват в изборите за президент и вицепрезидент на Републиката.
Български гражданин, навършил 18 години към изборния ден включително, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода, има право да гласува.
Избирателни секции в чужбина, и конкретно в САЩ, се разкриват както следва:
– В населените места, където има българско дипломатическо или консулско представителство (Вашингтон, Ню Йорк, Чикаго, Лос Анжелис), се образуват избирателни секции при наличие на не по-малко от 20 избиратели, заявили желание да гласуват, не по-късно от 27.09.2011 г. (25 дни преди изборния ден).
– В населените места, където няма дипломатическо или консулско представителство, избирателни секции се образуват при наличие на не по-малко от 100 избиратели, заявили желание да гласуват не по-късно от 27.09.2011 г.
Българските граждани в САЩ, които притежават валиден български документ за самоличност и желаят да гласуват изпращат саморъчно подписано заявление до съответното дипломатическо или консулско представителство както за разкриване на избирателни секции, така и за включване в избирателните списъци. Невключени в избирателните списъци български граждани с избирателни права, явили се да гласуват в изборния ден, се вписват от секционната избирателна комисия в избирателния списък.
Попълненото и саморъчно подписано заявление по образец се подава от избирателя лично или чрез писмо до съответното дипломатическо или консулско представителство в САЩ. Сканирано изображение на заялението може да бъде изпратено и по електронна поща в дипломатическото или консулското представителство в PDF формат. В едно заявление може да е вписано само едно лице. Заявленията следва да бъдат получени не по-късно от 27.09.2011 г.
Образец на заявлението може да бъде изтеглено от тукhttp://www.mfa.bg/bg/news/view/31593
За да се гласува, трябва да се представи документ за самоличност (паспорт, лична карта, моряшки паспорт или военна книжка (само за военнослужещите) и декларация по образец.
Образец на декларацията може да бъде изтеглена от тукhttp://www.mfa.bg/bg/News/view/31594
Допълнителна информация за организацията на изборите е публикувана на интернет страницата на Централната избирателна комисия на адрес: http://www.cik.bg и МВнР на адрес: http://www.mfa.bg
Приложение:
– Решение № 41-ПВР/29.07.2011 г. на Централната избирателна комисия относно условията, реда и организацията за гласуване на българските граждани извън страната (линк).

ДИПЛОМАТИЧЕСКИ/КОНСУЛСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В САЩ – КОНСУЛСКИ ОКРЪЗИ И ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНТАКТ
Посолство във Вашингтон – за щатите Alabama, Arkansas, Delaware, Florida, Georgia, Kentucky, Louisiana, Maryland, Mississippi, North Carolina, Oklahoma, South Carolina, Tennessee, Texas, Virginia, West Virginia, Washington, DC.
Embassy of Bulgaria
1621 22nd Street NW Washington, DC 20008 email: [email protected]
ГК Ню Йорк – за щатите Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania, Rhode Island, Vermont.
Consulate General of Bulgaria in New York
121 East 62 Street New York, NY 10021 email: [email protected]
ГК Чикаго – за щатите Colorado, Iowa, Illinois, Indiana, Kansas, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, North Dakota, Ohio, South Dakota, Wisconsin, Wyoming.
Consulate General of Bulgaria in Chicago
737 North Michigan Ave., suite 2105 Chicago, IL 60611 email: [email protected]
ГК Лос Анжелис – за щатите Alaska, Arizona, California, Idaho, Hawaii, Montana, New Mexico, Nevada, Oregon, Utah, Washington.
Consulate General of Bulgaria in Los Angeles
11766 Wilshire Blvd., suite 440 Los Angeles, CA 90025 email: [email protected]

––––––––––––––––––––––––

* Б.Р. Следете и  съобщенията на Еврочикаго на първа страница в темата ИЗБОРИ 2011.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.