Home » Избрано

Хакерите от Anonymous удариха полицията

2011.08.08 Няма коментари
Spread the love

 

Хакерите, свързвани с движението на групата Anonymous  – „Антисигурност”, продължават атаката си срещу правораздаването. Те са успели да разбият около 70 уебсайта на американската полиция в южните и централните райони на САЩ, като са свалили от тях над 10 гигабайта конфиденциална информация, предаде ИТАР-ТАСС.
Според изявление на хакерите действията им са предизвикани от скорошните арести на техни поддръжници в САЩ и Великобритания.

Пуснатата от тях информация в интернет включва 300 имейла, лични данни на над 7000 души, домашни адреси, телефонни номера, номера на социалните осигуровки, инструкции, списъци с доносници и пароли за сървъри.

Както при всички техни действия досега, хората от Anonymous твърдят, че са направили това като противодействие на несправедливостта.

„Надяваме се, че чрез пускането на тази информация не само ще разкрием корумпираната същност на правоохранителната система, но ще предизвикаме нейното унижение, ще се стигне до уволнения и повдигане на обвинения срещу някои полицаи. Това е саботаж срещу възможността им да тероризират хората”, се казва в официално съобщение на групата.

Полицията арестува няколко от хакерите, за които се смята, че са съпричастни към атаките. Сред тях са Джейк Дейвис, заподозрян, че е лидер и говорител LulzSec – групата, която хакна сайта на Fox News на 4 юли и пусна от името на телевизията съобщението, че президентът Барак Обама е загинал в покушение.

В съобщението за атаките над полицията се казва, че те са направени и като израз на солидарност с лидера на LulzSec и на хората от Anonymous, които са изправени пред „уродливата съдебна система”.

„Не изпитваме никакво съчувствие към полицаите и доносниците, които за изобличени от нашите действия”, се казва в изявлението на групата, подписано от хакера Voice. „Те отдавна злоупотребяват с личните ни данни, шпионират ни, бият ни и си мислят, че може да им се размине и действията им да останат тайна. Е, дойде време за разплата. Искаме да изпитат поне за малко страданията, които ни причиняват всекидневно.

„Трудно е да се очертае границата между дигитален протест и киберпрестъпление, но след това изявление на Anonymous разбираме, че май става въпрос за най-обикновено старомодно отмъщение”, пише в он-лайн изданието на PC World.

Изглежда, че групата има големи планове до края на годината. Изявлението й по повод на последните атака над полицията завършва така: „Да направим 2011 годината на изтичането на информацията и революцията.”

 

Кои са Anonymous?

Anonymous е хакерска общност, прочула се в цял свят с блокирането през декември миналата година на работата на уебсайтовете на MasterCard, Visa и PayPal.

Хакерите обявиха, че атаките са отмъщение, след като фирмите прекратиха връзките си с WikiLeaks.

Смята се, че движението е възникнало през 2003 година в сайт за размяна на изображения.

Днес обаче действията му винаги имат политически послания. Основните врагове на членовете му – които живеят по цял свят – е всички институции, които укриват данни за корупция или нарушаване на права и свободи.

През 2008 Anonymous обяви война на американските сциентолози, като заяви, че сектата зомбира и ограбва последователите си.

Членовете му носят на публични места емблематичната маска на Гай Фокс.

 

Източник:  Webcafe.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.