2024-03-28

1 thought on “Made in Bulgaria

  1. Който е забравил смисъла на думата – плутократ, плутокрация – това е власт на забогателите от властта. Не от почтен труд, не от почтен бизнес, а от властта.

    Най-после читав журналист, който не употребява евфемизмите „олигарси“/“олигархия“!

    За да си олигарх, е необходимо поколения преди тебе да са работили за богатството на фамилията.

    За да си плутократ, е достатъчно да нямаш нито срам, нито очи (т.е. да си лишен от съвест), и като си легнеш вечерта последен просяк, да се събудиш сутринта милионер (както и по десетки „втори начини“, общото при които е, че си станал притежател – не е задължително да си собственик, а само държател – на ограбени от населението кървави пари).

    Зад явлението „българска плутокрация“ стои фантомното образувание БКП/БСП, мимикриращо в образа на „парламентарно представените“ и редица „извънпарламентарни“ партии, както и гравитиращи около тях „обществени (граждански) организации„.

    Това е Октоподът – не някакви фантасмагорични „организирани престъпни групи„.

    Последните са само видимата част на айсберга „българска плутокрация“. При нужда отделни индивиди и групички от тях биват използувани като бушони за регулиране напрежението в обществото.

    Плутокрацията е паразитна структура. В българския случай тя се проявява и като безмозъчно същество, което не е в състояние да прецени, че е прекрачило границата, отвъд която гостоприемникът (българското население) вече не е в състояние да възстановява жизнения си потенциал.

    България умира.

    Нашите плутократи обаче са „граждани на света“, космополити пар екселанс

    Дали ще намерят „гостоприемници“ и в чуждите отечества, или ще умрат след смъртта на българския си гостоприемник?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *