Home » Е-Списание

Светла Василева в БНР: Закон еднакъв за всички или театър?

2011.07.28 3 коментара
Spread the love

Конфронтация между правителството и рафинерията преди изборите на фона на поредното недоволство срещу скъпите цени на горивата и в момент, в който руската страна заведе иск срещу България по договора за АЕЦ “Белене” (а Валентин Златев бе действащо лице по тази сделка като консултант на руснаците), с много основания прилича на PR ход за справяне със ситуацията.

“Българските граждани са се нагледали до насита на театралните изпълнения на сегашната власт, най-добре е да изчакат няколко дни преди да си съставят мнение” – пише днес вестник “Дневник”.

И Eurochicago.com със запис от обедния блок “12+3” на програма Хоризонт на БНР, се опитва да помогне за изясняване на ситуацията и създаване на точно мнение по въпроса, какъв е истинският жанр на това, което се случва. Дали е “прилагане на закона еднакво за всички” (по Борисов) или “добре подготвен театър, който се играе пред избирателите” (по опозицията).

Съдейки по събитията, свързани с “Лукойл” през последните две години, нито едно от тях, уви, не накланя везните в полза на първата версия.

Чуйте предаването тук – BNR_2011-07-28

В студиото, където домакин е водещата на предаването Даниела Якова и журналистката Ангелина Пискова, гостува Светла Василева (Chara) от Сдружение за насърчаване на гражданската активност, позната на нашите читатели от редица публикации:

Правец – от “витрина” на социализма до собственост на кипърска офшорка (линк1)

По повод книгата „Правец. Хрониките на частния град“ (линк2)

Борисов в лабиринта на зависимостите. Поглед с широко затворени очи (линк3)

От частен град към частна държава? (линк4)

3 коментара »

 • Memr said:

  БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.
  Пе.БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.
  БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.
  БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.БеСеПе.

 • Петър said:

  Адаш ш тебе ли те купиха руснаците?

 • Нейм Рикуайърд said:

  Сергей Дмитриевич Станишевич поздравляет товариш Светла Чара Василева. Ето позиция партии и все наши товарищи люблют вам.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.