Home » Избрано

Правец – от “витрина” на социализма до собственост на кипърска офшорка

2011.07.21 Няма коментари
Spread the love

18 юли 2011 г. в студиото на Велизар Енчев по СКАТ ТВ, Светла Василева (chara) и Павлин Цветков, председател на Сдружението за насърчаване на гражданската активност представиха книгата “ПРАВЕЦ. ХРОНИКИТЕ НА ЧАСТНИЯ ГРАД”.

Те коментираха технологията на собствеността и как един малък български, макар и неслучаен град, стана собственост на кипърска офшорка при това съвсем “законно” и с възторжената единодушна подкрепа на общинските съветници от всички партии и цветове. И понеже апетита идва с яденето, овкусено с усещане за всепозволеност, надзаконност и недосегаемост, гарнирано с агресивна арогантност, крачката от частен град към частна държава, мислена до неотдавна като фантастчен хорър, вече е на път да стане реалност и то пред очите ни.
В предаването бяха показани снимки на имоти, намиращи се в Гърция, собственост на видни правешки строители на социализма и капитализма (Вж. по-долу една от снимките).

Бе разказана историята на Христо Христов, който отказа да продаде (разбирай да подари) двата декара наследствена нивичка, намираща се в терена на голф игрището на “Тера Тур Сервиз” в Правец.

Светла Василева и Павлин Цветков, споделиха как държавните институции “адмирираха” книгата, награждавайки ги с наказателно преследване.

На този адрес може да гледате запис на предаването на ТВ СКАТ:

http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=4364

А също и във VBOX7 (зад граница не работи добре):

http://vbox7.com/play:bdf5028ab5

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.