Home » Избрано

“БАП-гр.София“ се обръща към президента за Доклад за състоянието на националната сигурност

2011.07.21 Няма коментари
Spread the love

О Б Р Ъ Щ Е Н И Е

на

Българската Асоциация на Пенсионерите -“ БАП-гр.София “
(съдебно регистрирана на 3.11.2010г. )

към г-н Георги Първанов – президент на Р.България

Относно: Искане Правителството да внесе в Народното събрание „Годишен доклад засъстоянието на националната сигурност”

.

Уважаеми г-н Президент,

Обръщам се към Вас – избраният от народа за Върховен Главнокомандващ на въо-ръжените сили и обединител на нацията с молба – искане да настоявате пред Министър-председателя Правителството да изготви и внесе в Народното събрание „Доклад за състоянието на националната сигурност” съгл.чл.100, ал.3 от Конституцията на Република България.
Информираността на българските граждани за състоянието на националната сигурност на страната и тяхната ангажираност по контрола за нейното укрепване, са от изключително значение преди този важен за страната демократичен акт – провеждането на „Избори’ 2011г.”, тъй като им дават възможност да добият представа за източниците на собственото си благополучие и предмета на мисията на Правителството и Президента. Следвайки тази конституционна процедура се създава демократична възможност да бъде прекъснат досегашния стил на управление от типа „чрез реформи – към перманентни кризи”, като се въведат правила, които да гарантират гражданския контрол.
Реален доклад по националната сигурност сега, във времето на бум от компромати, би отрезвило избирателя, манипулиран от партии и медии, които насаждат двоен стан-дарт за морал и се постига управление в посока към „нищото”.
Бих добавил и факта, че географското положение на България ни отрежда ролята на балансьор между политиките, които водят „Изтока” и „Запада”.
Само интелигентността и отговорността на българските управници биха могли да ни изведат до икономическия и социален стандарт и да ни доближат до този на развитите европейски държави.
Реалността обаче доказва, че ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ – фундаментът на националната сигурност и цел на Правителството, са превърнати в разменна монета при търговията с власт, а последствията за държавата ни – разрушителни !
Ето защо настоятелно отправяме към Вас молба този доклад да бъде изготвен от Правителството, разгледан в Консултативния съвет за национална сигурност при Президента, внесен за разглеждане в Народното събрание и да стане обществено достъпен още преди изборите, защото след това темите морал, гражданско управление и контрол ще бъдат забравени и забранени.
Партиите искат да се сдобият с власт, за да „правят” пари, а впоследствие да управляват, като разпределят националното богатство, за да си купят по-голяма власт !

Лидерите забравят, че партиите преминават, но БЪЛГАРИЯ остава !

Искрено се надявам на Вашето разбиране, съпричастност и съдействие и оставам

с уважение :

Николай Говедаров – Председател на „БАП-гр.София”

–––––––––-
*„БАП-гр.София” – Българска асоциация на пенсионерите и гражданите над 55 г.- на хора с житейски опит и отговорност има за цел чрез обединение да осъществява ефикасен контрол над местната власт съгласно следните основополагащи документи :
– Орхуската конвенция в сила за Р България от 16.03.2004 г.;
– Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуп- равление – м.юни 2009г.;
– Закона за достъп до информация;
– Конституцията на Р България в раздела „Местно самоуправление” (чл.135–146).

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.