Home » Избрано

Пенсионери за промяна

2011.07.20 3 коментара
Spread the love

Политиките на управление след 1990г. доказаха, че в България думите Свобода и Демокрация са две различни понятия заради липсващото между тях звено – контрол.
Когато гражданите на Републиката ни „се справят” със задачата „контрол над самоизбиращите се”, едва тогава ще започне процесът за реализиране на национални стратегии според икономическата и политическа реалност !
След 1985 г. българския народ прогресивно и катастрофално се стопява !
По данни на Националната статистика от последното преброяване към 1.02.2011г. за 10 (десет) години народонаселението се е „стопило” със 7,9 % : през 2001 г. е било 7 932984, а през 2011г. е достигнало съответно 7 351234 души. Прогнозата е около 2020г. да останем около 6(шест) милиона !
От друга страна е важно да се посочи, че населнието в гр.София за същия период се е увелечило с 178512 човека: през 2001г. то е било 1091772, а през 2011г. съответно е вече 1270284 човека.Това съсредоточаване на живеещите в и около по-големите градове на страната е процес, който гарантира обезлюдяването на цели области в България и говори за пълна липса на политики на управление, абсолютно безхаберие, никакъв професионализъм, злоупотреба с власт, пълен погром над Държавата, която е на път да се превърне в колония !
Правителството на ГЕРБ доказано управлява под натиск от две посоки – българските олигарси със зависим от миналото си Премиер и представителя на световните финансови магнати – г-н Дянков.
В резултат от провежданите реформи България се превръща в икономическа и политическа територия-придатък на външни господари.
Чрез монопола си над икономиката, изпълнителната, съдебната и законодателната власти, евентуално и Президентската институция ГЕРБ ще изхвърли на боклука върховния закон – Конституцията, гражданските права и свободи и напълно ще блокира едва прохождащото гражданско общество.
Данъчната политика на правителството е с антидържавна насоченост под прикритието на приспиващи бдителността на народа мерки за увеличаването на пенсии и заплати;
Временно „консервирания” „Пакт за стабилност” на г-н Дянков крие голяма опасност от промяна на политическото устройство на Р България, установено от Конституцията и ще срине социалната насоченост в управлението на Държавата;
Наложително е Конституционния съд да се самосезира и да го обяви за противоконституционен още сега, преди избора на нов Президент.
Пораженията от тези действия плашат не само с мащабността си, но и с техните последствия в бъдеще! Дори една война би довела до по-малко жертви и разруха!
Ние сме главните виновници за унищоженото бъдеще на децата ни!
А безсилието, в което живеем е пак резултат от политиките на управление, довели ни до НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!
Не всичко е приключило, не всичко е загубено! – ни втълпяват предателите, управлявали ни досега по този начин, заедно с определени медии, които ги обслужват !
Възможността да се отклоним във времето поне с няколко градуса от посоката „разруха” е само в нашите ръце и в ръцете на независимата журналистика !

Все още най-висшият закон на Р.България – Конституцията е в сила и при стрикното й спазване гарантира, че „цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция”.
Още преди 20 години на 13.07.1991г. тя бе приета с надеждата за светло и спокойно бъдеще. В нея се кълняха и ни лъжеха! С мръсните си ръце политиците посягат, лобират, променят и унищожават законността в името на собствени интереси, прикрити зад приватизация, свободна търговия и икономика. Досега са направени стотици поправки, за да я обезсилят.
Да опазим тази последна надежда за развитието на България като социална държава с гарантирано гражданско участие и стабилна местна власт!!!

За целта са необходими няколко добавки – законови уточнения, чрез които да бъде упражняван ефикасен контрол над самоизбиращите се, като се въведе:

лична отговорност в управлението за действия и/или бездействия ;

закон за референдумите с изрични изисквания за компетентност и надпартийност;

разграничаване на бизнеса от управлението с гаранции за свободата на неговото развитие;

стимулиране на регионални политики с възможности за предоставяне на данъчни преференции.

Няма да настъпи никаква промяна, ако:

1. Пропуснем да направим това сега! (без намесата на външни избранници),като издигнем поне вицепрезидент, който да стартира нови идеи и развитие на гражданските процеси в посока законово подплатен граждански контрол;

2. Допуснем да ни управляват „нищоможещи” кметове – кукли и пионки.

„Доказалите се” партии ни водят към сигурна катастрофа!

Председател на Българската асоциация на пенсионерите „БАП-гр.София”
Н.Говедаров
GSM 0898 502229; GSM 0884 766 09.

3 коментара »

 • Nik said:

  “Все още най-висшият закон на Р.България – Конституцията е в сила и при стрикното й спазване гарантира, че „цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция”.

  Значи така:

  Според инициатора Говедаров комунистическият проект на текст за “Конституция” е единствената надежда, за която следва да се хванем като удавници за сламка?

  Не знам какъв е бил професионалният профил на пенсионерския лидер, но какъвто и да е бил и каквито и да са интимните му намерения, прозира искреното му желание да се опре на един фалшив – откъдето и да го погледнеш – акт на Червената мафия.

  Най-вероятно искрената надежда на водача на пенсионерите няма за основа правни познания, защото дори студент-второкурсник в Юридическия факултет вече е наясно, че към настоящия момент има само една легитимна българска Конституция – Търновската.

  Въпреки всичките й кусури, демодираност, застиналост в една безвъзвратно отминала епоха, Търновската конституция е юридическата (не и фактическата!) основа на българското законодателство.

  Всичките останали три нелегитимни, фактически (но не и юридически!) комунистически “конституции” – “Димитровска”, “Живковска” и “Лукановска” – не съществуват в правния мир.

  Изводът?

  Не съм монархист, не съм фен на НВ Цар Симеон ІІ, но съм юрист и не мога да си изкривя съвестта и да кажа: “България е република…”

  Според Правото (нямащо нищо общо с комунистическите “закони”, вкл. “конституции”), България не е преставала нито за миг да е Монархия.

  А първият сред равни пенсионер на “Републиката” ни призовава да гласуваме за “Президент” или поне да издигнем кандидатура за “наш” “Вицепрезидент”!?

  Не се съмнявам в искреността на пенсионера.

  Страх ме е от старческата деменция, обзела българското население.

  QVO VADIS?

  P.S. Що се отнася до постановката, че „цялата държавна власт произтича от народа”, тази заблуда води точно там (и още по-надолу), където Отечеството ни е днес.

  Властта трябва да произтича не от аморфното понятие “народ” (любим евфемизъм на демагозите, прикриващ истинското понятие “население”), а от Закона – но не от робовладелския, феодалния, комунистическия, социалистическия, фашисткия, хитлеристкия, “демократичния” – а от ПРАВОСЪОБРАЗНИЯ ЗАКОН.

  “Народът” е измислена и насаждана от демагозите фикция, смокинов лист пред срамните попълзновения към богатствата на населението чрез използуване лостовете на държавната власт.

  Само държави, в които хегемон е не имагинерният “народ” (т.е. манипулираното от безскрупулни демагози население), а ПРАВОСЪОБРАЗНИЯТ ЗАКОН, на който всички се подчиняват за обща (а не за плутократска) полза, имат шанс да оцелеят и просперират.

 • Pesho said:

  Цитат:
  „Народът“ е измислена и насаждана от демагозите фикция, смокинов лист пред срамните попълзновения към богатствата на населението чрез използуване лостовете на държавната власт.

  Само държави, в които хегемон е не имагинерният „народ“ (т.е. манипулираното от безскрупулни демагози население), а ПРАВОСЪОБРАЗНИЯТ ЗАКОН, на който всички се подчиняват за обща (а не за плутократска) полза, имат шанс да оцелеят и просперират.

  Чудесно казано, но защо не си имал по-добри ученици, Николай??

 • Mariana said:

  Eдва ли вината е на този преподавател, Пешо. Не съм била негова студентка, а и никога не съм учила право (ако не се брои един бутафорен изпит по право, който държах в СУ, и който си беше всъщност зачот по най-обща правна култура), но все пак дълбоко се съмнявам, че би могла да е на хора като него.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.