Home » Избрано

На предизборната пътека

2011.07.20 Няма коментари
Spread the love

На предстоящите избори ще бъдат приложени всякакви, и стари и нови хватки, с цел да се забави процеса на демократизация и опит да ни върнат в годините, когато се „взривяваха” основите на държавността.
Това не би могло да се случи сега, след като за 20 години преминахме през чистилището и обществото си изгради имунитет. Тези, които успяха да съхранят в себе си качества като дълг и морал са длъжни да не мълчат.
Обществото ни е готово за промени, които да бъдат гарант за социално – икономическо развитие. То (обществото) вече е деполитизирано, с подчертан негативизъм към партиите на прехода. „Химията” наречена нещастие и кризите, в които продължаваме да живеем благодарение на нашите управляващи, ни деполяризираха. Етническото противопоставяне, завладяло болните мозъци на партийни функционери, се използва въпреки изричните разпоредби на Конституцията на Р. България.
Нещастието ще послужи като лепило, което ще ни обедини около една практически обоснована цел, с платформа и програма, изградена върху реалностите с конкретно посочени гаранции за контрол. Една такава програма-скелет, върху която екипи от професионалисти да стъпят за да доразвиват и надграждат определени секторни политики, законодателно изчистени от схеми за блокиране на дребния и среден бизнес, програма с точно формулирани правила, които да създадат условия за демонополизация и да блокират мерака за управление без непосредствена персонална отговорност за всякакви нанесени щети и пропуснати ползи.
След всеки проведен избор първичния инстинкт на обществото за спасение става все по-немощен, отчайващ и предсмъртен! Но все пак единственият законен начин за промяна модела на управление в посока бъдещето на България са изборите.
Промяната е в пряка зависимост от избора на президент и особено от активносттта на вице-президента.
Правилният избор ще даде възможност чрез различни инициативи и независимите медии да се активизира гражданското общество за да се прояви като коректив на властта.
Ако президентът бъде избран емоционално или със силата на парите, тогава той :
– ще работи за олигарсите, които ще монополизират живота ни;
– ще извършва промени, които да изместят социално-икономическите и регионалните политики, гарантирани от Конституцията на Р България;
– ще профанизира референдумите ;
– ще обезличава ролята на България и ще я превърне в територия-придътък към ЕС ;
Президент, избран от управляващата партия, ще монополизира властта, нарушавайки Конституцията и скрит зад Европейските изисквания, ще прави с нас – българските граждани каквото си иска. За да постигне целите си такъв президент няма да инициира промени, с които да гарантира разделянето и независимостта на законодателната, изпълнителната и съдебната власти.
Ако сега проспим „Избори’ 2011” и не се подготвим за следващите ги парламентарни, ще продължим да бъдем в епицентъра на икономическата катастрофа, защото след 4-5 години кадровият потенциал от знаещи и можещи ще се е стопил с повече от 30 %!
Ще започнат неконтролируеми процеси и тогава проспалите шанса си заедно с безразличните, смазани от ежедневието, ще осъзнаят какво са пропуснали, а вината ще бъде само и единствено тяхна!
Възможността за успех се крие във формулата, наречена ДОВЕРИЕ, изградено въз основа на съвкупност от цел, действия, личности, професионализъм и гаранции за резултата от управлението. Или казано накратко: социално – икономическа платформа и последваща програма с насоки за отраслово развитие на базата на обективните реалности.
Доверието е заразно!
Ако хората повярват в НОВОТО НАЧАЛО, потенциалната енергия на надеждата ще се трансформира в кинетична !
Да стопим натрупаното през годините недоверие и да предприемем бързо прегрупиране с цел да се противопоставим на статуквото.

Николай Говедаров – „БАП- гр.София” –
Българска асоциация на пенсионерите и гражданите над 55 год., регистр. на 3.11.2010г. с цел обединение и контролни функции над местната власт

Приложение:
Справка от Комисията за разкриване на досиетата към ДС (Dok-DC_govedarov) и автобиография (Govedarov)

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.