Home » Избрано

ОМО “Илинден”-Пирин ужасени: В България има само 1609 македонци

2011.07.22 Няма коментари
Spread the love

В днешният брой на дългогодишния официоз във Вардарска Македония – вестник “Нова Македония”, има специална статия, посветена на броя на самоопределилите се при последното преброяване в България като етнически македонци български граждани, предаде КРОСС.

Материалът започва с информация от ОМО Илинден-Пирин, според които този брой на етническите македонци в България е нереален и е вследствие на многобройни манипулации. Разбира се, без да навлизат в подробности, представителите на нерегистрираната сепаратистка антибългарска организация сипят огън и жупел срещу българската държава, която според тях за пореден път “намалява броя им” в страната.

Очевидно е, че малцината членове на тази формация са ужасени от факта, че финансирането им от Скопие вероятно ще бъде намалено, ако не и спряно, защото само така можем да си изтълкуваме поредната порция омраза към България, изразена от така наречените “етнически македонци от Пиринскиот дел”.

Заслужава да споменем обаче, че отношението на македонската журналистка към тази “болна” тема е далеч по-обективно, отколкото отчаяните драматизации на ръководителите на ОМО Илинден-Пирин, част от които, както добре знаем, са сътрудници на българските тайни служби и играят “двойни игри”.

Според най-младия представител на етническите македонци в България, Стойко Стойков, “ние още през април излязохме с твърдение, че ще има манипулации. Бе създадена атмосфера на страх, няколко души бяха изгонени от работа от института по статистика, тъй като са разрешили графа македонец, което беше квалифицирано като несъществуващ етнос. След това самите преброители не питаха гражданите какви се чувстват, а директно ги писаха като българи. Ако искаха да се декларират като македонци, пък им казваха, че няма такава графа и не могат да се пишат”, отбелязва Стойко Стойков, известен в списвания с чужди пари вестник “Народна воля”, като “Самуил Ратевски”.

Източник: Actualno.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.