Home » Избрано

„Екогласност” се обръщат към Барозу заради гр.Гълъбово

2011.07.17 Няма коментари
Spread the love

Oт национално движение „Екогласност” са изпратили отворено писмо със зов за помощ до г-н Жозе Мануел Барозу – председател на Европейската комисия и до Борис Велчев -главен прокурор на Р. България, затова че българските власти прикриват екогеноцид над гр. Гълъбово.
В писмото пише, че Национално движение „Екогласност” иска да привлече внимание върху един жизнено важен въпрос, касаещ системно и дългогодишно увреждане здравето на значително голяма група хора от България
Цитират се и публикации в централния печат: “По данни от Системата за ранно предупреждение, източници на замърсяването в Старазагорско са емисиите от производствените мощности на „Брикел” ЕАД, гр. Гълъбово, „Енел Оперейшънс България” АД, с. Медникарово, общ. Гълъбово и ТЕЦ „Марица изток 2″ ЕАД с. Ковачево, община Раднево. Община Гълъбово е печално известна в цяла България с постоянните обгазявания, заболяванията на населението и аномалиите, с които се раждат децата там. Проблемите на дихателната система са „запазена марка” за хората в града. Спонтанните аборти са чести, а всяко шесто момче се ражда с един тестис”.
Екозащитницитге задават въпрос – дали тази неспособност на МВР да назове престъпниците срещу здравето на хората не е свързана с разкритото наскоро (досега било служебна тайна) богато спонсорство на МВР от фирми, разследвани за престъпления, в това число и политическият олигарх Христо Ковачки с неговата замърсяваща фирма “Брикел” ЕАД – гр. Гълъбово, за която министри от кабинета на премиера Бойко Борисов публично безсрамно лобират и Министерският съвет й даваше неоправдани бонуси за продължаване на замърсяването на околната среда и увреждането здравето на населението?

Писмото може да бъде изтеглено от тук – zaGalabovo .

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.