Home » Избрано

Борисов: Ако правителството падне при вота, ще се кандидатирам за президент

2011.07.19 Няма коментари
Spread the love

Премиерът Бойко Борисов заяви във вторник, че ако правителството падне при предстоящия вот на недоверие срещу кабинета, ще се кандидатира за президент.

Попитан как стои въпросът с неговата кандидатура за президент, за която преди време си бе оставил 0.1% вероятност, Борисов заяви пред ТВ 7, че “ако правителството падне на вота, процентите ще станат 100“.

“Така че нека да се напънат малко на вота да ми направят тази добрина“, коментира Борисов.

Водещият Николай Бареков окуражи Борисов да разкрие повече за кандидатурата на ГЕРБ за президент като коментира, че “дори магарето, което изритаха от Нова телевизия да кандидатирате за президент, то ще спечели“.

Борисов обаче повтори, че кандидатурата на ГЕРБ ще бъде обявена на 4 септември.

“Дотогава имаме много работа да вършим и я вършим – детски градини, над 30 млн. лева ще влязат в археологията под Ларгото, догодина април месец ще имаме най-красивото метро в Европа. Убеден съм, с тази археология, с тези римски разкопки около него“, каза премиерът.

“Така че имаме да си вършим още работата, оставяме на другите партии да репетират през това време“, посочи Борисов.

На въпрос как определя опозицията, която се е структурирала срещу него в парламента за вота, Борисов коментира, че “това не е опозиция, а една и съща партия“.

“От дистанцията на времето за всички е ясно как навремето се сформира СДС, как вълната ги е изстреляла напред, как са направили правителство, как са се разбирали сини и червени да си делят властта през годините. И сега просто пак се събират срещу ГЕРБ като партия, която е единствената независима партия. Може би и “Атака“ да прибавя към нас“, заяви Борисов.

Източник: Mediapool

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.