Home » Избрано

Пресконференция на Асоциация за изследване и развитие на гражданското общество (АРГО)

2011.07.20 Няма коментари
Spread the love

Прессъобщение

argoАсоциацията за изследване и развитие на гражданското общество (АРГО) организира пресконференция на 22 юли 2011г. (петък) от 12.00ч. в Пресклуб БТА, бул. “Цариградско шосе” № 49.

Темата на брифинга е Македония след изборите:

1. Македония след изборите – напред към ЕС или назад към тоталитарното минало?
2. Проект Скопие 2014 – продължаващата държавна политика на кражба на българско културно–историческо наследство от страна на Скопие.
3. Поредната провокация към България – наскоро откритият Музей на холокоста в Скопие. Ще бъдат представени данни за говора на омразата и репресиите спрямо българите в Македония.
4. Пасивното поведение на българските власти в лицето на Министерство на външните работи и Държавната агенция за българите в чужбина.

Участници :

Ивайло Стоименов – референт към АРГО
Александър Радонов – зам. председател на АРГО
Стоян Христов – зам. председател на АРГО
Даниел Панчев – университетски преподавател, АРГО
Тодор Манолов – АРГО
Доц. Пламен Павлов – историк, университетски преподавател във ВТУ

Кратко представяне на Асоциация за изследване и развиетие на гражданското общество (АРГО)

„Асоциацията за изследване и развитие на гражданското общество” /АРГО/ е сдружение с нестопанска цел, регистрирано в Софийски градски съд през 2005 година. Сдружението е с младежка насоченост. Сред членовете му има юристи, икономисти, финансисти, филолози и др.

Мисия
АРГО работи за ефективно прилагане на принципите на добро демократично управление, активизирайки младите хора чрез осигуряване на информация, обучения, организиране на събития по проблемите на доброто управление и участие в консултативни органи на национално и местно ниво.

Визия
АРГО е екип от млади експерти в различни сфери, работещ успешно за утвърждаване правото на гражданите на добро демократично управление чрез активното включване на младите в процеса на вземане на решения.

ARGO Team
www.argobg.net

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.