Home » Избрано

10 независими правят нова партия, Уорлик възхитен

2011.07.07 Няма коментари
Spread the love

Десет независими народни представители ще правят нова партия. Те запознаха днес американския посланик Джеймс Уорлик с новия си политически проект.

Срещата с него е била по инициатива на избраниците. В новата партия ще участва и бившият зам.-шеф на ДПС Касим Дал и колегата му Корман Исмаилов, съобщи депутатът Димитър Чукарски.

Той заяви, че са имали възможност да запознаят посланика на САЩ с противоконституционната, според тях, норма в правилника на Народното събрание, която не им позволява да създадат собствена парламентарна група.

Второто, с което ние запознахме г-н Уорлик, бе позициите ни – всеки един от нас, гласувайки по съвест, отстоява и защитава интересите на своите избиратели. Знаете, че критиките през годините са били за това, че партиите не изпълняват обещанията си, каза Димитър Чукарски. Те се оплакали още от “непрозрачното разходване на субсидиите за политическите партии в България”.

“Независимите народни представители търсим вариант, следвайки волята на нашите избиратели да им предложим политически проект”, обясни Димитър Чукарски.

Независимият депутат обоснова идеята с необходимостта “България да принадлежи на гражданите и регионите, които трябва да имат самостоятелна политика”. Чукарски нарече структурата на независимите народни представители “неформална група”.

Той посочи, че всеки един от независимите народни парламентаристи “гласува по съвест” при новия си статут и защитава своите избиратели. От думите му стана ясно, че той и неговите колеги, подкрепящи ГЕРБ, го правят заради високия си морал и поради факта, че бившите им парламентарни групи не го правят.

“Възхищавам се на независимите народни представители, че са имали смелостта да се отделят от предишните си парламентарни групи и за това смело решение, което са предприели”, каза след срещата Джеймс Уорлик. Той посочи, че всеки един от независимите депутати го е уверил в ангажимента си да служи на народа и да гласува по съвест. Той посочи, че вбъдеще ще води диалог с тях.

Днес се съгласихме за в бъдеще да водим подобни срещи и разговори, каза американският посланик.

От парламентарната трибуна лидерът на партия “Атака” Волен Сидеров определи срещата като намеса в националната сигурност. Той призова председателят на парламента Цецка Цачева да реагира на грубото вмешателство и да предприеме действия за дипломатическа нота пред американското посолство.

Източник: webcafe.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.