Home » Избрано

Черно море е било арена на библейския потоп

2011.07.07 Няма коментари
Spread the love

Събрани са нови геологически доказателства и археологически факти, които са на път да покажат, че това не само хипотези и митове, обяви проф. Петко Димитров.

Черно море е било арена на библейския потоп. Оттогава са изминали почти 8 хилядолетия. Събрани са нови геологически доказателства и археологически факти, които са на път да покажат, че това не само хипотези и митове, а истина, съобщава АСН. Това обяви проф. Петко Димитров, ръководител на приключилата експедиция с научноизследователския кораб “Академик” по нашия шелф. Това е втори етап на проекта, който се проведе на юг от нос Емине до турската граница.

Преди 8000 г. старите брегове на Черно море са били на сушата и на 60 км източно от Варна, където са живели прадедите ни и откъдето е тръгнала най-древната цивилизация в света. Оттогава датира мегаприливът на океанските води през Босфора в най-голямото сладководно езеро. Нахлуването е със силата на 200 Ниагарски водопада, припомни своята теза проф. Уилям Райън от Колумбийския университет, който е за втори път в България и участва в експедицията. За първи път досега учените успели да пробият пясъка, запечатан от тинята, нахлула с мощния поток от световния океан. Те са намерили по време на сондажите част от дърво и корени от растителност. Това е единственият материал, който ще даде възможност за първи път да се направи радиовъглероден анализ, за да се докаже възрастта на дървото. Това потвърждава работната хипотеза на проф. Петко Димитров, че някогашното сладководно езеро е било много под морското равнище, измерено спрямо световния океан. Така че плажът на древните хора тук някога е бил на 85 м дълбочина под сегашните брегове, каза не на шега колумбийският професор. По време на експедицията учените са взели проби от 27 сондажа за изследване на състава на черноморските утайки, за да се определи тяхната възраст и състав.

С много уникален уред – магнитен интерферометър, изобретен от варненец, Христо Смоленов по време на експедицията улавя геомагнитни аномалии, свързани с възможността да са съществували светилища на древната черноморска цивилизация. Налице са супердоказателства, че нашите прадеди първи са открили числата Пи и Фи като пропорции, с които са правили най-древните на света златни бижута и други изделия. Следите от Черноморската Атлантида трябва да се търсят не само по море, а и на сушата, дълбоко убеден е ученият.

Източник: factor-news.net

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.