Home » Избрано

Вдовицата на Ахмед Емин Ферах Хюсеин: Доган ми каза, че е обиден, задето мъжът ми се е самоубил в дома му

2011.06.23 Един коментар
Spread the love

“Доган ме повика в Бояна в деня след погребението на Ахмед. Още тогава ми каза, че е “обиден”, че се чувства засегнат от това, че Ахмед е решил да се самоубие в неговия дом. Искаше да ми покаже мястото и кръвта по стените. Но иначе заяви, че ще направи всичко, което може за нас – по-специално за децата”. Това разказва в първото си интервю пред в. „168 часа“ вдовицата на Ахмед Емин, който беше намерен мъртъв в сарая на лидера на ДПС Ахмед Доган през 2008 г. Ферах Хюсеин. В интервюто Ферах Хюсеин изразява публично подкрепата си за действията на Касим Дал и Корман Исмаилов, които поискаха бившите агенти на ДС да бъдат отстранени от ръководството на партията, след което бяха изключени.

Хюсеин, която е член на групата „Аз подкрепям Касим Дал“ във Фейсбук, споделя, че въпреки политическата й активност в процесите в ДПС няма амбиции да влиза в политиката и подкрепя инициативата, защото познава добре Касим Дал и знае, че той не е арогантен, безскрупулен и циничен.
Ферах Хюсеин е категорична, че ДПС и „Атака“ имат полза един от друг и с действията си взаимно втъвърдяват електоратите си. Все пак тя не е сигурна дали ДПС плащат на „Атака“ за провокациите.

По повод отношенията в ДПС Ферах Хюсеин заявява: „През последните години Доган се заобикаля с хора без морал, без ценности, подмазвачи, лакеи. Аз съм ги виждала в действие. Нямате си представа, колко е грозно мъже с такова положение в обществото да се държат така, да падат толкова ниско. Преди мислех, че Доган просто има огромно търпение, но вече не вярвам и в това. Фактът, че те продължават да трупат състояние, а положението на редовия избирател не се променя към добро, а даже се влошава, налага извода, че се работи с цел лично облагодетелстване. В същото време има много млади, образовани и с хъс хора, които сякаш умишлено се тикат надолу“.

По повод изключването от ДПС на несъгласните с политиката на Доган Ферах Хюсеин казва: „По-правилната констатация е, че изключват съгласните с Касим Дал. Защото в ДПС има много членове, които не са съгласни с политиката на партията, но си мълчат, за да запазят хляба си, положението, креслата, бизнеса си. Затова много се гордеем с Корман (б.авт. – депутата Корман Исмаилов), защото той би могъл да има блестящо бъдеще в партията, но предпочете истината пред ласкателството и фалшивия живот“.

Във връзка с разследването за смъртта на Ахмед Емин Ферах Хюсеин разказва, че прокурор Йотова й е казала, че има нещо общо с ДПС, но разследващите не могат да разберат какво е, защото никой от разпитваните не казва нищо. Според Хюсеин, ако има хора, които знаят нещо, но не го казват, няма как истината да излезе наяве.

Вдовицата на Ахмед Емин категорично отрича версията, лансирана от Ахмед Доган и приближените му, че преди да бъде прострелян, Ахмед Емин  е искал да убие лидера на ДПС. Тя изразява надежда, че някога ще научи истината за смъртта на съпруга си, колкото и да е нелицеприятна.

В личен план Ферах Хюсеин разказва, че след смъртта на съпруга й и е било трудно, защото от стотиците негови приятели с нея са останали само шестима. В момента тя работи в отдел „Човешки ресурси“ в печатница.

Шефът на кабинета на Ахмед Доган Ахмед Емин беше открит мъртъв в сарая, притежаван от лидера на ДПС в столичния квартал „Бояна“, през 2008 г. До момента разследването твърди, че Емин се е самоубил, но не може да посочи ясен мотив за решението му.

Източник: http://www.glasove.com/vdovitsata-na-ahmed-emin-ferah-hyusein-dogan-mi-kaza-che-e-obiden-zadeto-muzhut-mi-se-e-samoubil-v-doma-mu-14463

One Comment »

  • НУРХАН said:

    КОГАТО КАСИМ ДАЛ ЛЕЖА ПО ЗАТВОРИТЕ ЗА ДА СЪЗДАДЕ ПАРТИЯТА ДПС КЪДЕ БЯХА ТОГАВА ДОНОСНИЦИТЕ ОТ СЕГАШНОТО РЪКОВОДСТВО НА ДПС ХРИСТО БИСЕРОВ,ЙОРДАН ЦОНЕВ,КАМЕН КОСТАДИНОВ, ЮНАЛ ЛЮТВИ,ГЮНАЙ СЕФЕР,РАМАДАН АТАЛАЙ И ДРУГИТЕ МАЗНИЦИ ? СТАНАХА АГЕНТИ И ИНФОРМАТОРИ НА ДС И НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ И ЗАРАДИ ТЕХНИТЕ ДОНОСИ ПЛАКАХА МНОГО МАЙКИ И ДЕЦА.ТОГАВА БЯХА ЛОЯЛНИ НА НА БКП,А СЕГА СА ЛОЯЛНИ НА ДОГАН.КОЙ ЛИ ЗНАЕ УТРЕ НА КОЙ ЛИ ЩЕ СА ЛОЯЛНИ ТЕЗИ ПОДЛЕЦИ ? СЕГА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗАЩИТНИЦИ НА ПРАВАТА И СВОБОДИТЕ НИ.ЛИЦЕМЕРИ И ПОДЛЕЦИ СТЕ ВИЕ ДОНОСНИЦИТЕ УСЕТИХМЕ ВИ ВЕЧЕ И НЯМА ДА МОЖЕ ВЕЧЕ ДА НИ ЛЪЖЕТЕ ПОВЕЧЕ ! Ne mutlu bana Kasim Dalin mucedelesinde benimde bir yerim varsa !

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.