Home » Е-Списание

Чикаго след вчерашната буря

2011.06.22 Един коментар
Spread the love

Според някои сведения лятната буря, преминала над Чикаго вчера вечерта около 21:00ч., е била най-силната от 1983 година. За да се отстранят последствията от нея, ще са нужни поне няколко дни.

Над 300 хиляди домакинства в града и в околностите останаха без електричество. В северните предградия, които са засегнати най-силно, около 187 хиляди жители са без ток, заявиха от електрическата компания Commonwealth Edison (ComEd). В южните предградия около 32 000 са потърпевши, а в западните покрайнини има над 1000 клиенти без осветление.

Лошите метеорологични условия доведоха и до отмяната на около 400 полета на международното летище „О’Хара” и „Мидуей”. Много от пътниците преспаха на летищата. В момента полетите са възстановени, но са със закъснения около 20 минути. Поради бурята вицепрезидентът Джо Байдън също не отлетя за Вашингтон. Той бе в града ни, за да участва в благотворителна кампания по набирането на средства.

Четири влака на Union Pacific са били спрени и пътниците им са останали в тях за по няколко часа. Тази сутрин не работи жълта линия на CTA (метрото) поради ремонти на ComEd.

По време на бурята Националната метеорологична служба отправи многобройни предупреждения за торнадо в областта. Около 21:30 ч. част от предупредителните сирени в северните райони се включиха и много семейства прекараха повече от час в укрития и мазета.

Облаци с форма на фуния са докладвани в различни предградията, включително Naperville, Grayslake и Sugar Grove, но няма съобщения за торнада, които да са потвърдени. Въпреки това три екипа от метеоролози от Националната метеослужба ще обиколят някои от най-засегнатите части на Чикаго, за да установят дали вредите са причинени от торнадо или от силни линейнии ветрове, които в Wheeling са били измерени над 130 км/час.

Аварийните служби са получили много доклади свързани с щети от вятъра. Бурята постави на изпитание много от старите дървета, но за някои от младите бе последната (вж. снимката).

chicago20110621b

Любителско видео на stormchaser3620 от вчерашната нощ.

,

One Comment »

  • zeyneb said:

    mn

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.