Home » Избрано

Четири българчета печелят в област спорт в проекта “Награди за успелите деца на България”

2011.06.15 Няма коментари
Spread the love

София, 15 юни 2011 г.

Петър Божилов, Георгия Кадоглу, Тодор Христов и Десислава Йорданова бяха отличени за своите постижения в областта на спорта по време на церемонията на фондация “Димитър Бербатов” на 31 май 2011 година. Област спорт се подкрепя от марката Gillette, която гордо подкрепя постиженията на децата и е една от трите области в проекта “Награди за успелите деца на България”.

“Името на Gillette е синоним на това да бъдеш най-добър във всичко, което правиш. За нас е удоволствие да подкрепим фондация ‘Димитър Бербатов’ в усилията им да отличат децата с най-добри постижения благодарение на своя талант и упорита работа. Поздравяваме всички победители и им пожелаваме успех в бъдеще, като се надяваме че ще ги видим скоро измежду бъдещите международни звезди в спорта,” споделя Теодора Попеску Барлан, ПР Мениджър на Gillette.

Димитър Бербатов връчи статуетката в област Спорт на Петър Божилов от София, I-IV клас; Георгия Кадоглу от Варна, V-VIII клас; Тодор Христов от Бургас, IX-XII клас и Десислава Йорданова, Шарлот, Северна Каролина, САЩ – Български училища зад граница.

От четирите деца, Георгия Кадоглу е тази, която печели приза за трета поредна година. “За мен е чест да бъда удостоявана с този приз. Благодаря на фондацията! За мен това е стимул да продължа да се състезавам напред, да защитавам достойно името си като лауреат на фондация “Димитър Бербатов”. Без подкрепата на фондацията едва ли щях да имам тези успехи”, разказва супершампионката. Георгия е един изключителен пример за надеждите на България в спорта, тъй като само през 2010 г. тя е завоювала над 40 медала и е подобрила 10 рекорда. “Плуването е страст. Започнеш ли един път, няма връщане назад. Това е страст за цял живот. Усетиш ли чувството във водата, повече не искаш да се върнеш. A аз имах страх от водата като малка!”

Деветгодишният Петър също получава своя приз заради страстта си към плуването. “Баща ми и дядо ми са били плувци. Мен баща ми ме насочи в плуването. Плувах за здраве, а след това дойдоха и медалите. Започнах да плувам при треньора Кристиян Минковски – той ме направи още по-добър”, споделя най-малкият сред победителите в област Спорт.
Всяко дете, което е наградено от Фондация “Димитър Бербатов”, получава както статуетка, така и парична стипендия в размер на 120 лева месечно за период от една учебна година. “Ще я използвам, за да ходим с баща ми в Сърбия и Македония на турнири по плуване,” казва малкият Петър. Стипендията е награда за постигнатите вече успехи. Фондацията подпомага малките шампиони и за предстоящи участия в републикански и международни състезания.

Най-големият победител в област Спорт е Тодор Христов от Бургас, който от 10 години се занимава професионално с кикбокс. Никой не го е подбутнал в тази посока, той съвсем сам се запалва, разказва шампионът. “Кикбоксът ме е научил на много самодисциплина и самоотбрана”, казва Тодор за своя опит с този спорт. Тренировките са точно толкова важни при него както и самите състезания. “Предстои ми европейско първенство в Италия септември месец, така че веднага след тази вечер започвам с подготовка за него,” допълва Тодор.

Честна игра, екипност и поставяне на рекорди са ценности, които марката Gillette споделя на световно ниво и които открива в тези четири наградени деца.
Повече информация за проекта можете да видите на уеб сайта на проекта: http://dberbatov.org/projects/nagradi/.

За Gillette:
През годините марката Gillette постоянно е определяла стандарта, който мъжете ценят, чрез иновации на своите продукти. От създаването на първата самобръсначка през 1895 г. до напредналата технология Fusion днес, марката Gillette е винаги в крак с технологиите на бръснене и в основата на мъжкото стилизиране. Благодарение на Gillette 600 милиона мъже по света харесват своята визия, като използват продуктите на марката. Gillette разбира, че когато мъжете изглеждат по най-добрия възможен начин, те се чувстват добре и уверени в себе си. www.gillette.bg

За Фондация “Димитър Бербатов“:
Фондация “Димитър Бербатов” е основана с Учредителен акт на дарение от 07. 04. 2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.
Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.