Home » Избрано

Съдебен процес над убиец на българка в САЩ

2011.06.03 Няма коментари
Spread the love

Най-сетне в понеделник, 6 юни 2011г. съдът на окръг Коб, щата Джорджия, ще даде ход на наказателното дело срещу Джошуа Кевин Дръкър, обвинен в убийството на българката Лора Николова, съобщиха за Eurochicago.com от българското посолство във Вашингтон.
Животът на 25 годишната Лора Николова беше насилствено отнет през април 2004 г. в Атланта със смъртоносен изстрел от ръката на познат на нейния годеник, дошъл да ги ограби в дома им. Лора бе една от хилядите български студенти, които идват в САЩ всяко лято да работят и спестяват средства за своето образование, а също така и доведени от любопитството и ентусиазма на младостта.
Сега, след седем дълги години на очакване, убиецът й ще бъде изправен пред съда за жестокото престъпление, което е извършил. В името на изстрадалото семейство на младото момиче ни остава единствено да се уповаваме на американското правосъдие, че ще позволи бърз съдебен процес и справедлива присъда за извършителя. В щата Джорджия има смъртно наказание, но по информация от пресата роднините на момичето искат доживотен затвор за убиеца без право на помилване.
Доказателствата срещу Джошуа Кевин Дръкър са толкова силни, че през тези седем години той не е излизал от затвора. Рецидивист, залавян от полицията за грабежи и притежание на наркотици, но заради влиянието на баща му, който е пастор до убийството, 25 годишният по това време мъж, се е измъквал само с пробация.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.