2024-04-18

2 thoughts on “Памятник Советской армии в Софии отмыт от граффити за 500 евро

  1. Я никак не могу согласиться с то что Красной Армии освобождала Болгарии! Освободила от кого? Наверно от болгаров – да это можно и так сказать. Несмотря на то что болгарской армии воевала толко гитлеристов, то советской дипломатии поставила Болгарии в хуже положении чем Италии. Попыталась создать множество нации из 5 милионная Болгарии – для макенской успела.
    18 000 человек были убиты после захвата Болгарии от Красной Армии, число ограбленых и изнасилование женщин не считалось.
    Извините я не думаю что памятник захватчиков надо сидеть в центре столице!

  2. Столичната община заявява, че не е издавала разрешение за почистване на паметника на Съветската армия. Паметникът е държавна собственост. Съгласувателно писмо за почистването му е издадено от Областния управител на София – град, съобщиха от общината.
    Почистването на графитите от паметника е направено по инициатива и със средства на „Форум България – Русия“. Това е констатирано от инспекторите на Столичната община тази сутрин.
    Столичната община само може да подпомага поддържането на паметника в добър вид и се грижи за почистването на околното пространство.
    Столичната община подготвя международен открит конкурс за това как да изглежда градината при паметника на Съветската армия.
    Софиянци трябва да изберат как да изглежда това знаково за града ни място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *