Home » Избрано

Истината за 22 юни 1941 г.

2011.06.22 Няма коментари
Spread the love

В редакцията на Еврочикаго получихме следното писмо от инж.Никола НИКОВ, о.з. к.II р., което публикуваме заедно с двата приложени към него Word документа (вж. най-долу).


На вниманието на:
г-н Директора на Окръжния исторически музей – гр. Русе,
доцент, д-р Николай Ненов
[email protected]

Копие:
Директор на Окръжна библиотека „Любен Каравелов” – гр. Русе
Председател ЦС на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, генерал Топалов
Началник ВА „Г.С. Раковски” , [email protected]
Генерален консул на РФ в Русе Климанов Владимир Александрович
[email protected]

Уважаеми г-н Директор,

На 22 юни 2011г. се навършат 70 години от „внезапното и вероломно нападението” на Германия над СССР и началото на Великата отечествена война на съветските народи.
Официалната истина, поддържана от историческата наука („История на Втората световна война в 12 тома”, изд. 1977г.) , за това „внезапно и вероломно нападение” и причините за успехите на едната страна в началния период на войната не дава смислено логическо военно-стратегическо и доктринерно обяснение и не отговаря на никакви научни разбирания за „започването на война” и свързаната с нея „стратегическа изненада”. Събитията се представят без всякаква връзка с официалните политически доктрини на страните, с идеите, които движат тези събития или ако се прави някаква връзка, то същината на доктрините се премълчава или изопачава.
Официалната историческа наука подхожда по-скоро историографски – описва събитията от определени позиции, без да търси коренните причини за тези събития или без да разкрива истинната причинно-следствена връзка, и без да разкрива истинските стратегическите политически замисли на страните, изхождайки от възприетите от тях военно-политически доктрини и създалата се военно-политическа ситуация.
Не ще бъде излишно да се спомене, че съвсем доскоро на родната историческа наука, която активно сътрудничеше и се осланяше на достиженията на съветската историческа наука, се препоръчваше прилагането на класово-партийния подход и всички исторически събития се разглеждаха от определени класово партийни позиции, за историческа истина се приемаше тази, изгодна на партията-държава. Така препоръчаният и прилаган от историците метод влизаше в грубо противоречие с изискванията на обективния подход към историческите събития и позволяваше широките народни маси да се държат в страни от стратегическите замисли на „големите политически играчи” и характерните белези на техните стратегически решения.

За проницателният и подготвен в стратегическо политическо отношение обективен наблюдател е съвършено ясно, че нападението на фашистка Германия над Съветския съюз и бързият разгром на кадровата му армия е един превантивен удар на Вермахта над готвещата се за нахлуване в Европа за осъществяване на „освободителен поход на европейския и световен пролетариат” Работническо-Селска Червена Армия.

За да се направи такъв извод е необходимо да се прочете съвсем малко, но точно това, което разкрива тази истина.
Никита Сергеевич Хрушчов в своите спомени споделя наблюдението си за непосредствената реакция на Сталин, показана на първото заседание на Политбюро след нападението, т.е. в ранните часове на 22 юни 1941г. Сталин, в присъствието на членовете на Политбюро казал буквално следното: „Ленин нам оставил государство, а мы его обосрали!”.
Истината за военно-политическите намерения на едната страна и ролята на внезапното нападение за техния провал, проличава от това изключително откровено политическо изявление, колкото и нецензурно да звучи то. За съжаление обаче в повечето наши „промити” мозъци оставя отпечатък именно нецензурният смисъл, отколкото истинското значение на изявлението.

Уважаеми г-н Директор,

Съхраняването паметта за милионите убити, ранени и пленени войници, офицери и служащи от Червената армия; за гигантските усилия, които са положили покорените народи на СССР; за огромните лишения, в които са живели гражданите на Съветския съюз, за да подготвят осъществяването на един противоестествен стратегически политически замисъл в условия на гигантско противопоставяне и вражда, а и огромната организаторска работа на висшата партийна номенклатура под ръководството на Сталин, ни задължава да разкрием докрай истината за Втората световна война и истинските замисли на нейните архитекти и стратези, онези, които наложиха на народите несправедливия Версайски мирен договор и взривиха надеждите им за всеобщ мир и окончателни отхвърляне на войната, като средство за разрешаване на международните спорове.

Предлагам, под ръководството на Окръжния исторически музей, в навечерието на 22 юни или след тази дата, да се проведе научна политико-приложна конференция на тема: „Истината за 22 юни 1941г.”
Надявам се сред историците и обществениците от гр. Русе да съществува желанието да се преследва и открива обективната историческа истина.
С уважение и надежда да отговорите положително на предложението ми:

Никола Атанасов НИКОВ, о.з. к.II р., инж.

Е-mail.: [email protected]

20.06.2011г.
гр. Русе

П.П. Прилагам два материала: „Катастрофата и нейното обяснение – истината за 22 юни 1941г.”изтеглете от тук –22june1941 и „Практическа проверка съвършенството на съветската военна доктрина. Светкавичната война в чист вид” изтеглете от тук –CCCP doctrina.


Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.