Home » Избрано

Фандъкова с американски награди за работата си с хората с увреждания

2011.06.17 Няма коментари
Spread the love

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи две награди за работата си и за диалога с хората с увреждания.

Призът, учреден от конгресмена Патрик Кенеди се връчва на водещи лидери за приноса им към човешките права, а другата е награда на Департамента за човешките права в Близкия изток.

Двете отличия бяха връчени от д-р Диана Инджова. Първата награда – на щатския конгресмен, тази година е получена и от генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес, а другата – на Департамента за човешките права, е получавана от политици, между които и бившия американски президент Джими Картър.

След церемонията присъстващите хора с увреждания разговаряха с кмета на София за специализирания превоз, който предлага общината.

Фандъкова посочи, че общината ще купи нови микробуси за превоз на хора с увреждания. Специализираният превоз ще бъде обслужван изцяло от общинската фирма “Лозана”.

Общината инвестира в достъпна среда и при изграждането на новите пътни платна и булеварди, каза още кметът. Освен 30-те нови тролейбуса, които са нископодови, в София ще бъдат доставени още 50 нископодови тролейбуси като част от проекта за интегриран градски транспорт.

Източник: http://society.actualno.com/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.