Home » Избрано

Томислав Дончев: Някой ще предложи регистър на медиите

2011.05.29 Няма коментари
Spread the love

Министър Томислав Дончев смята, че е въпрос на време някой да предложи да се създаде публичен регистър на медиите у нас, за да има прозрачност на собствеността и финансирането им.

По време на Седмата световна среща на българските медии в Холандия, организирана от БТА, министърът, отговарящ за евросредствата, подчерта, че в България се говори малко на тема европари. Голямата му болка пък е доколко парите по европрограмите отиват там, където трябва да отидат.

Министър Дончев се сети за емблематичен случай, който е в доклад на Европейската сметна палата от 2006 година. Става дума за проект за строителството на мостово съоръжение в Румъния и проектът по думите на Дончев е изключително интересен и любопитен. Той обясни, че това е проект, който от гледна точка на документите и на изрядност на процедурите е съвършен. Няма нито една грешка, процедурата е проведена абсолютно законосъобразно, в отчетните документи няма никакви дефекти и наред с това по думите на министъра проектът е дълбоко нереден, защото това е мост, на който има път само от едната страна, от другата страна няма път. Той е убеден, че ако преди построяването на моста, повече хора знаеха, нямало да се стигне до такава ситуация.

„За съжаление имаме много подобни случаи. Имаме проекти, които са абсолютно законосъобразни и не носят ползата, която всички очакваме“, каза той. Дончев посочи случаи на ремонтиран фузкултурен салон, на десет метра от който тече покривът на училището.

Източник: http://www.blitz.bg/news/article/109544

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.